Kertésznaci kontra boyfriend jeans - milyen farmert vegyek tavaszra?

Forrás: Thinkstock -
fashion week nadrág stílus farmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lehet tél vagy nyár, egy (vagy több) jó farmer sosem hiányozhat a gardróbból, hiszen ez az a ruhadarab, ami körítéstől függően szinte minden alkalomra bevethető. Stylist segítségével utána is jártunk, mely darabok most a legmenőbbek, és persze eláruljuk azt is, milyen testalkathoz melyek passzolnak a legjobban. 

,,Lehet általánosságokról beszélni, ezt most meg is fogjuk tenni, ám nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy az egyéni méretek és a stílus számít a farmervásárlásnál" - vallja Szemes Nóra személyi stylist. ,,Hiába beszéljük meg, hogy egy adott típus nem mutat jól mondjuk egy homokóra alkatú lányon, de ha az a lány egyébként nagyon vékony, 34-36-os méretű, akkor igazából bármit magára vehet. Ezért mindig hangsúlyozom, hogy a szabályokon túl tényleg azt kell nézni, kinek mi passzol az alkatára, milyen anyagból van az adott nadrág, milyen a színe, a derékmagassága" - teszi hozzá Nóra.

Ha pedig már tisztában vagy azzal, pontosan mire is vágysz, jöhet egy kis farmerkisokos.

Forrás: Thinkstock

Boyfriend

Idén színben különösen a középkék, szaggatott farmerok hódítanak, de boyfriend jeansből is található millió árnyalat a palettán. ,,Erről a fazonról megoszlanak a vélemények, pedig egyáltalán nem csak fiús lányokon áll jól. Amit viszont érdemes szem előtt tartani, az az, hogy ez egy férfiasabb ruhadarab, és érdemes nőiessé tenni a kiegészítőkkel. Az tény, hogy fiús alkatú lányok még lapos cipővel, edzőcipővel is viselhetik, mert nekik úgy is jól áll. Ha azonban valaki egy nőiesebb körte vagy homokóra alkat, és bejön neki ez a stílus, bátran viselje, de tegye csajossá mondjuk egy egészen magas sarkú cipővel. Plus size lányokon is láttam tűsarkúval, remekül néztek ki" - meséli Nóra.

1. Levi's 501, 2. H&M 8990 forint, 3. Zara 9995 forint, 4. G-Star Raw 42.499 forint

Csőfarmer

Ma már számtalan nagyon szűk stílusú farmer közül válogathatsz - a skinny extraszűk, a slim mindenhol szűk, de bokán már nem. ,,Kifejezetten a fiús és az alma alkaton mutat jól a nagyon szűk farmer, mert nekik vékony lábuk van. Ám ha jó az anyag, a fazon, akkor a többi alkat is bátran próbálkozhat ezzel. Nekik csak annyi a fontos, hogy ne csípőfazont válasszanak, és ügyeljenek a megfelelő anyagválasztásra, ne adjon ki minden porcikát a nadrág."

1. Levi's, 2. F&F 6500 forint, 3. Springfield 24,99 euró, 4. Bershka 9995 forint

Trapéznadrág

Tavaly azt hittük, csak egy vicc, hogy visszatért a trapéznadrág, most azonban már egyre több üzletben fellelhetőek ezek a darabok. ,,A trapéz kifejezetten csak a teltebb, homokóra, körte alkaton mutat jól, mert az a szép, ha kitölti a fenék, a comb. Alma alkatű nőknek nem ajánlanám, mert nekik nagy a mellük, vékony a lábuk, így lent már nem érdemes szélesíteni magukon. Alacsony nőknek sem feltétlenül kell ezzel a stílussal próbálkozniuk, mert összenyomja őket. Fontos még, hogy a hatalmas zsebek szélesítik a csípőt, így ilyet lehetőleg fiús alkatú lányok válassszanak. Trapéznadrágot csakis magas sarkú, magas talpú cipővel hordjunk, és úgy, hogy a nadrág szára rálógjon a cipőre."

1. H&M 8990 forint, 2. Bershka 9995 forint, 3. Zara 14.995 forint, 4. Mango 13.995 forint

Mom jeans

Az idei tavasz nagy divathóbortja olyan, mintha anyukád 40 évvel ezelőtti gardróbjából szedted volna elő. ,,Ez az a fazon, ami sehogy sem emeli ki a nőiességet. Persze aki követi a divatot, az biztosan hordja majd. Hogy kiknek áll jól? Azt mondanám, a fiús és a homokóra között félúton lévőknek. Keskeny csípő, vékony derék kell hozzá, de itt is fontos a megfelelő anyag kiválasztása."

1. Asos 54,65 font, 2. Topshop 40 font, 3. H&M 9990 forint, 4. Bershka 6995 forint

Kertésznadrág

Abszolút új őrület, de van, akinek jól is áll? ,,A kertésznadrágnál tényleg az számít, hogy valakinek mennyire illeszkedik a stílusához. Nagy melleken nem mutat túl jól, én ezt is a fiúsabb alkatú lányoknak javasolnám. Természetesen a vékony derekú, homokóra, körte alkatú lányok is felvehetik, bár a vékony derekat ez a fazon abszolút elrejti. Trikóval, crop toppal érdemes kombinálni."

1. Zara 14.995 forint, 2. Springfield 46,99 euró, 3. H&M 20 font, 4. G-Star Raw 84.269 forint

7/8-os nadrág

Ha szereted a klasszikus farmerhossznál rövidebb fazont, akkor idén is válogathatsz a hétnyolcados darabok közül. ,,Ez a szárhossz nagyon sokaknak áll jól, de itt fontos megnézi, mekkor a vádli és a comb közti különbség. Ha mindkettő vékony vagy mindkettő vastagabb, akkor teljesen jó ez a fazon, ám ha mondjuk a vádli sokkal vékonyabb a combnál, akkor nem lesz jó az összhatás. Ehhez a szárhosszhoz mindenképp olyan cipőt érdemes választani, aminek nincs a lábfején vagy a bokán keresztülfutó pántja, akkor ugyanis rövidíti a lábat."

1. Mango 7995 forint, 2. H&M 12.990 forint, 3. Zara 14.995 forint, 4. GAS 45.900 forint

Tavaszi gardróbfrissítés

A tökéletes tavaszi kabátot, dzsekit keresed? Nóra ITT már elárulta, melyik alkathoz melyik fazon passzol a legjobban. Ha pedig egy új, tavaszi cipővel lepnéd meg magad, ITT megmutattuk, melyek a legdivatosabb darabok 2015-ben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.