„Hogy jöttök ahhoz, hogy szintetikusnak nevezzétek csodálatos gyermekeimet?" – így reagált Elton John az olasz tervezőpáros megosztó véleményére, akik a meleg párok gyermekvállalása ellen foglaltak állást egy interjúban.

Hatalmas port kavart a Dolce&Gabbana tervezőpáros által adott interjú, amely az olasz Panorama című lap hasábjain jelent meg. Domenico Dolce és Stefano Gabbana, akik nem csupán üzlettársak, hanem élettársak is voltak éveken át, egyebek között a hagyományos családmodellről fejtették ki véleményüket.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Elmondásuk szerint vannak bizonyos dolgok, amelyekbe nem lehet és nem is szabad beavatkozni, ilyen például a gyermekvállalás is, a lombikprogramon keresztül született gyerekeket pedig „szintetikusoknak" nevezték. „Meleg vagyok, és nem lehetnek gyerekeim. Úgy gondolom, hogy az embernek nem lehet meg mindene az életben... Az életnek van egy természetes folyása, és vannak dolgok, amelyeket nem lehet megváltoztatni, az egyik ilyen a család" – magyarázta a lapnak az 56 éves Domenico Dolce.

Divatshow-n ünnepelte az anyaságot a tervezőpáros
A Dolce&Gabbana a milánói divathéten is a hagyományos családmodell és az édesanyák fontos szerepe mellett kampányolt - nem mindennapi bemutatójukért kattints ide.

Pontosan ez volt az, amely több meleg és nem meleg hírességnél és civilnél kihúzta a gyufát, többek között Elton Johnnál is. „Hogy jöttök ahhoz, hogy szintetikusnak nevezzétek csodálatos gyermekeimet? A művi megtermékenyítés sok szerető embernek tette lehetővé, hogy megvalósítsa álmát a gyermekáldásról. Gondolkodásmódotok épp oly elavult, mint a kreációitok!" – írta a tervezőpáros Instagramra kirakott fotója alá a legendás zenész, aki két, mesterséges úton, béranyától született kisgyermeket nevel férjével, David Furtherrel.

Forrás: AFP/Max Nash

Elton John, aki kijelentése szerint soha többé nem vesz fel egyetlen Dolce&Gabbana darabot sem, azonnal el is indította az olasz márka bojkottját hirdető hashtaget (#boycottdolceandgabbana), amelyhez azóta a párjával nemrég összeházasodott leszbikus teniszező, Martina Navratilova, Courtney Love és Ricky Martin is csatlakozott.

Az olasz tervezőpáros vasárnap reagált az őket ért vádakra: elmondásuk szerint eszük ágában sem volt ítélkezni, „szilárdan hisznek a demokráciában" és „a véleménynyilvánítás szabadságában."