Bojkottot hirdetett a Dolce&Gabbana tervezőpárosa ellen Elton John

Forrás: AFP/Max Nash -
fashion week gyermekvállalás meleg tervező Elton John interjú vélemény bojkott ruha Dolce&Gabbana házaspár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
„Hogy jöttök ahhoz, hogy szintetikusnak nevezzétek csodálatos gyermekeimet?" – így reagált Elton John az olasz tervezőpáros megosztó véleményére, akik a meleg párok gyermekvállalása ellen foglaltak állást egy interjúban.

Hatalmas port kavart a Dolce&Gabbana tervezőpáros által adott interjú, amely az olasz Panorama című lap hasábjain jelent meg. Domenico Dolce és Stefano Gabbana, akik nem csupán üzlettársak, hanem élettársak is voltak éveken át, egyebek között a hagyományos családmodellről fejtették ki véleményüket.

Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Divatshow-n ünnepelte az anyaságot a tervezőpáros

A Dolce&Gabbana a milánói divathéten is a hagyományos családmodell és az édesanyák fontos szerepe mellett kampányolt - nem mindennapi bemutatójukért kattints ide.
Forrás: AFP/Max Nash

Elton John, aki kijelentése szerint soha többé nem vesz fel egyetlen Dolce&Gabbana darabot sem, azonnal el is indította az olasz márka bojkottját hirdető hashtaget (#boycottdolceandgabbana), amelyhez azóta a párjával nemrég összeházasodott leszbikus teniszező, Martina Navratilova, Courtney Love és Ricky Martin is csatlakozott.

Az olasz tervezőpáros vasárnap reagált az őket ért vádakra: elmondásuk szerint eszük ágában sem volt ítélkezni, „szilárdan hisznek a demokráciában" és „a véleménynyilvánítás szabadságában."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.