Rossz híreink vannak. Sajnos sok olyan szokás okozhatja a mellek megereszkedését, amire rémálmainkban sem gondolnánk. Eláruljuk, mik ezek!

Az köztudott, hogy minél több gyertyát fújsz el a szülinapi tortádon, annál valószínűbb, hogy egyre kevésbé feszesek a melleid. Természetesen a genetika is befolyásolja a mellek állapotát, de tudsz tenni azért, hogy minél tovább feszesek maradjanak. Kerüld el az alábbi rossz szokásokat!

Forrás: Thinkstock

Dohányzás

Nemcsak az egészségedet, de a melleid kinézetét is károsítja a cigi. A dohányzás gyengíti és öregíti a bőrt, kevesebb vér jut bele, így nagy eséllyel hamar lógni kezd. 

Túl gyors fogyás

Ha nem egészséges módon fogysz, hanem például koplalással próbálod elérni az álomalakot, nagyon rosszat teszel a melleiddel. A  jojóeffektus miatt megereszkedhet a mell, mint a sokat nyújtogatott harisnyák. 

Ha nem használsz naptejet

Bekened az arcodat naptejjel, de melleidet nem? Nagyon rosszul teszed. Hamar öregedik a bőröd a naptej nélküli napozástól, és ez, ahogy már említettük, megereszkedéshez vezet.

Ha nem jól tartó melltartót viselsz

Ha nem nyújt kellő alátámasztást a melltartód, hamar elkezdhetnek lógni a melleid. Minél többször mozdulnak el a helyükről, annál több stresszhatás éri a bőrödet, és megnyúlhat. Kérj segítséget a fehérnemű üzletek eladóitól kiválasztani a megfelelő méretet!