Beszippantott magába az ünnepi készülődés mókuskereke? A sütés-főzés-takarítás kombó mellett gondolni sem tudsz a saját kezűleg készített húsvéti dekorációra? Nem kell aggódnod, az alábbiakban összeszedtünk neked néhány könnyen beszerezhető, sikkes és vicces húsvéti kiegészítőt, amelyekkel káprázatosan hangulatos dekorációt varázsolhatsz otthonodba.

A hangulatos húsvéti dekoráció meghitt és barátságos atmoszférát teremt az egész lakásban, és a család és vendégek szívébe is ünnepi hangulatot csempész. Nem szükséges azonban otthonod minden egyes szegletét elárasztani különféle húsvéti díszítéssel, hiszen néhány jól elhelyezett, dizájnos kiegészítő is egy csapásra megszínesítheti az ünnepet.

Forrás: Thinkstock

Klasszikus báj
Letisztult formák, visszafogott színek, mindez egy cseppnyi eleganciával megfűszerezve. Bizony, a húsvéti dekorációnak nem kell mindig feltűnő, tarka-barka színekkel társulnia. A konyhaasztal közepére helyezett egyszerű váza néhány szál barkával, egy tányér pasztellszínű hímes tojás vagy egy bájos kaspó is elegendő lehet az ünnepi hangulat megteremtéséhez. A lényeg, hogy figyelj a formákra és a színekre! A klasszikus húsvéti dekorációt a pasztellszínek és a minimál stílusú formák jellemzik.

1. Szervírozótál - IKEA 2490 forint, 2. Akasztós dísz szett - Tchibo 2595 forint, 3. Tavaszi koszorú - Stile Interio 5990 forint, 4. Tojástartó - IKEA 695 forint, 5. Nyuszi dekoráció - Stile Interio 6990 forint, 6. LED-díszágak - Tchibo 6495 forint, 7. Nyuszis gyertya - Kika 999 forint

Bohém és modern
Élsz-halsz a mókás kiegészítőkért? Akkor ezt a válogatást imádni fogod! A feltűnő, színes dekorációnál azonban érdemes még jobban ügyelned az arányokra! A túlzott színkavalkád és a cuki nyuszik dömpingje ugyanis pont ellentétes hatást válthat ki: könnyen megölheti az ünnep meghitt hangulatát. A modern, bohém húsvéti dekoráció színvilága szinte kötetlen, keresd a minél színesebb és minél mókásabb darabokat.

1. Húsvéti tojás gyűjtőtáska - Tchibo 2295 Ft, 2. Húsvéti mintás fémvödör - Butlers 1790 forint, 3. Madárkás kaspó - IKEA 1490 forint, 4. Madárkás függődísz - IKEA 395 forint, 5. Rókás ajtódísz - www.selyemviragok.hu 1744 forint, 6. Lepkés LED-égősor - Tchibo 3995 forint