A tavaszi fáradtság leküzdésének legjobb módja, ha megadod a testednek és a lelkednek, ami jár neki. Ha az utóbbi időben kicsit elhanyagoltad ezt, épp itt az ideje egy fizikailag és lelkileg is megújító „nagygenerálnak" – irány egy kellemes wellnesshotel, ahol a kényeztetést más remek programokkal is összekötheted.

Bor és wellness: Villány

A villányi borvidék egyike az ország legjobb bortermő területeinek. Itt aztán igazán megtapasztalhatod, hogy a finom borok az egészségnek is használnak. A vörösbor ugyanis tele van antioxidáns hatású vegyületekkel, amely számos betegség megelőzésében játszik szerepet, és még az idő előtti öregedés jeleit is sikeresen segít kivédeni. Nem csoda, hogy az itteni wellness-szállodákban kiemelt szerepet kap a vinoterápia, amely nem jelent mást, mint a helyi szőlő és bor hatóanyagaival végzett szépészeti és wellnesskezeléseket.

Forrás: panoramio.com/user/1753660

Van itt szőlőmag-kivonatos és boros arckezelés, borkrémes masszázs, boros kéz- és lábápolás, fürdő és cellulitkezelés is, hogy egyetlen porcikád se maradjon ki a megújító ápolásból. A híres villányi pincesoron meg is kóstolhatod a finom borokat, a bormúzeumban pedig a helyi borászat történetébe pillanthatsz bele.

 

Forrás: Crocus Gere Bor Hotel - Wine Spa
A Life.hu extra tippje

Imádod a jó borokat, a szép vidékeket, és szívesen bejárnád tavasszal hazánk egyik legnépszerűbb borvidékét? A Crocus Gere Bor Hotel Wine Spa-ban szőlő illetve bor alapú vinoterápiás kezelésekkel is szépülhetsz!

Forrás: Crocus Gere Bor Hotel - Wine Spa
A Life.hu extra tippje

Imádod a jó borokat, a szép vidékeket, és szívesen bejárnád tavasszal hazánk egyik legnépszerűbb borvidékét? A Crocus Gere Bor Hotel Wine Spa-ban szőlő illetve bor alapú vinoterápiás kezelésekkel is szépülhetsz!

Allergiásoknak: Tapolca

Sajnos a tavasz azt is jelenti, hogy virágozni kezdenek azok a növények, amelyek pollenje egyeseknél kellemetlen allergiás tüneteket vált ki. A Hévíztől 30, Keszthelytől 25 kilométerre fekvő Tapolcán viszont olyan barlangok várják az allergiában, asztmában és egyéb légzőszervi betegségekben szenvedőket, amelyektől enyhülnek ezek a mindennapi életet megnehezítő kellemetlenségek. Több mint 100 éve kútásók fedezték fel a feltörő meleg víz kialakította barlangrendszert, amelynek pollenmentes környezete, az állandó hőmérséklete és páratartalma nagyon jó hatással van a légzőszervi problémákra.

Forrás: www.bfnp.hu

A Tavasbarlangban egész évben 20 Celsius-fok körüli a hőmérséklet, és 20 perc is elég ahhoz, hogy körbecsónakázz a vizes járatokban, amelyeket víz alatti reflektorok világítanak meg. A Gyógybarlangban hűvösebb, 14-16 Celsius-fokos hőmérséklet vár, a barlang tiszta, pormentes, magas páratartalmú levegőjében rövid idő alatt kitisztulnak a légutak.

Forrás: Hunguest Hotel Pelion
A Life.hu extra tippje

Különleges pihenés a gyógybarlang közelében-a városnézés után töltődj fel a Hunguest Hotel Pelionban!A szállodát, Európában egyedülálló módon közvetlen fedett folyosó köti össze a gyógybarlanggal.

Life.hu tipp
A barlangkúra után érdemes kipróbálni a helyi termálvíz gyógyító hatását, vagy ellátogatni a közeli szigligeti vagy sümegi várba.

 

Az erdő ölelésében: Zirc

Ha végre kiszabadulnál a városból a zöldbe, a legjobb választás a Bakony fővárosa, Zirc. A zirci arborétum az ország legmagasabban fekvő élőfa-gyűjteménye, amelyet az itt 1182-ben letelepedett ciszterci szerzetesek hoztak létre. A környék klímája és csapadékviszonyai ideálisak az arborétum csaknem 600 fa- és cserjefaja számára.

Forrás: www.zirciarboretum.hu

Az arborétum mellett a zirci hétvége kihagyhatatlan pontja a ciszterci apátság és templomának barokk épületegyüttese, ahol beleshetsz a szerzetesi élet történetébe és mindennapjaiba. A barokk építészeti és festészeti emlékek, az egyház- és rendtörténeti kiállítás, valamint a szintén a monostor épületében található, fantasztikus könyvritkaságairól nevezetes Reguly Antal Műemlékkönyvtár után az egykori középkori apátság feltárt romjait is megnézheted.

Forrás: Hotel Szarvaskút
A Life.hu extra tippje

Pihenésre vágysz természetes környezetben, a Bakony szívében? Válaszd az igazi, friss levegőt és a Bakony legsokoldalúbb wellness szolgáltatásait kínáló szállodát-pihenj festői környezetben, Zirc mellett a családbarát Hotel Szarvaskútban.

Life.hu tipp
Ha nemcsak sétára, hanem kicsit komolyabb kirándulásra is vágysz, akkor vedd célba a Pintér-hegyi kirándulóerdőt.

 

Pihenés és gyógyulás: Mezőkövesd

Matyóföld fővárosában egyfelől a szemedet kényeztetheted a csodás népművészeti alkotásokkal: a Matyó Múzeumban képet kaphatsz a hagyományos viseletről, a helyi parasztházak klasszikus berendezéséről és a helyi szokásokról. A Bútorfestő Alkotóházban a hagyományos festett bútorok készítésébe pillanthatsz be – a berendezési tárgyakat a népi iparművész Kovács család tagjai készítik ma is éppúgy, ahogy egykoron elődeik. A Játékházban a helyi népi játékokkal, a szövéssel és a gyékényfonással ismerkedhetsz, míg az Iskolatörténeti Gyűjteményben a 20. század elejének iskolájába leshetsz be.

Forrás: www.termalonline.hu

A testedet a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő gyógyvizével pihentetheted. A kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos, szabad szénsavat és kénvegyületeket tartalmazó gyógyvíz kiválóan alkalmas az ízületi problémák gyógyítására, a sérülések és műtétek utáni rehabilitációra, valamint javítja az anyagcserét és az ellenálló képességet. A gyógymedencék mellett a fürdőben hullámmedence, élménymedencék, valamint szaunákkal, gőzkabinnal, infra- és sókabinnal felszerelt wellnessrészleg gondoskodik a tökéletes kikapcsolódásról.

Life.hu tipp
Próbáld ki az élénkítő citromfűolajos, vagy a nyugtató, izomfájdalmakat enyhítő levendulaolajos masszázst!
Forrás: Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness
A Life.hu extra tippje
Egészség, harmónia, luxus, kényeztetés, vitalitás, ínyenc gasztronómia és széles spektrumú wellness szolgáltatások: a gyógyulni vágyók nagy örömére a méltán híres Zsóry gyógyvíz a szállodán belül is megtalálható.Pihenj a Balneo Hotel Zsori Thermal-ban.