"Muszáj, hogy legyen egy negyedik gyerekünk is!"

Fotó: Nánási Pál -
anyaság Születés LifeNetwork Jön a baba Hadas Krisztával gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Krisztina és László nagy fába vágta a fejszéjét: három, speciális nevelést igénylő csemetéjük mellé egy negyedik babát is bevállaltak. A pici Balázs születését és a különleges család életét a Jön a baba első évadában ismerhették meg a nézők.

Sok jó ember kis helyen is elfér – a közismert mondást mintha csak Váradi-Varga Krisztinára és családjára írták volna. Balázzsal, a negyedik gyerekkel együtt ugyanis összesen hatan laknak egy 52 négyzetméteres lakásban. De azt mondják, nincs hiányuk semmiben, főleg szeretetből van rengeteg.

Fotó: Nánási Pál

Érte megérte!

Ilyen még nem volt Magyarországon: a Jön a baba Hadas Krisztával című, LifeNetwork csatornán futó dokumentumsorozat anyukái most megmutatják, milyen is egy valódi női test egy, kettő, három vagy akár négy gyermek után, épp csak húszon vagy akár jóval negyvenen túl. Az első és második évad néhány édesanyája úgy döntött, egy közös fotón bevállalják a terhességi csíkjaikat, az itt-ott kidudorodó párnákat, a néhol megereszkedett bőrt, a főszerkesztő-műsorvezető Hadas Kriszta pedig közéjük állt. Miért? Mert érte megérte!

Krisztina három nagyobbik gyermeke "UFO-gyerek", így nevezi őket, utalva ezzel arra, hogy ők különlegesek. A komoly és rendkívül értelmes Peti Asperger-szindrómás, a cserfes Eszter hiperaktív, a kétéves Milánnál pedig szintén az autizmus egy fajtáját állapították meg, fejlesztésre kell járnia. Sokáig gondolni sem mert a negyedik gyerekre, mert a férje elvesztette a munkáját, és az anyagi gondok mellett Peti, Eszter és Milán is adott neki elég feladatot. Aztán lassan kisimult az életük. A családfőnek ismét lett állása, Kriszta pedig, ahogy helyre kerültek a dolgok, máris egy újabb babáról álmodott. „...egyszer azt álmodtam, hogy van egy két csíkos tesztem. Zokogva ébredtem, mondtam a férjemnek, hogy MUSZÁJ, hogy legyen még egy gyermekünk..."

Jön a baba Hadas Krisztával 2.

10 édesanya, 11 gyermek - Jön a baba Hadas Krisztával! A LifeNetwork csatornán 2. évadát kezdi az a 10 részes sorozat, mely igazi családi mozi lesz: nem idealizált, hanem valódi családokkal mutatjuk meg, milyen a babavárás, a szülés és a gyermekágyas időszak. Jön a baba Hadas Krisztával, 2. évad május 3-tól minden vasárnap 15:00-kor a LifeNetworkön.
Fotó: Nánási Pál

Kriszta szülése rekordot döntött a Jön a baba történetében: a vajúdás majd' 12 órán át tartott, este 10-től reggel 9-ig. Reggel aztán minden komplikáció nélkül született meg Balázs, Kriszta negyedik gyermeke, aki gyönyörűen fejlődik. A szülés óta eltelt időben a 38 éves Krisztina keményen megtapasztalta a négygyerekes anyukák hétköznapjait. Az elmúlt időszakról így írt naplójában:
„...Úgy élek, mint valami „fontosember", a határidőnapló állandóan a kezem ügyében. Időpontokat egyeztetni mindenkivel, még az hogy eljussak a fodrászhoz az is komoly szervezést igényel. Hihetetlen ez a kettősség, hogy állandó készenléti állapotban vagyok, sokszor az idegbaj kerülget, és mégis olyan boldoggá tesz, hogy ilyen sokan vagyunk!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.