Áprilisban már mindennél jobban vágyunk az élénk tavaszi színekre, üde árnyalatokra. Öltöztesd a körmeidet is élénk színekbe - mutatunk is egy csodás, pink manikűrt!

Manapság nagyon divatosak a nyomdázott körmök, ami nem is csoda, hiszen akár különösebb kézügyesség nélkül is szép mintákat varázsolhatsz a manikűrödre. Kezdésnek érdemes csupán egy körmöt díszíteni, aztán ha belejöttél, akár mind a tíz körmödre is nyomdázhatsz.

Amire szükséged lesz:

alaplakk, pink, fekete, fehér körömlakkok, fekete-fehér glitteres fedőlakk (vagy külön fekete és fehér glitterek), nyomdázó készlet (nyomdalemez, nyomda, lehúzó), fedőlakk, fültisztító pálcika, körömlakklemosó, vattakorong, papírlap.

Forrás: Esztergályos Viktória

Így készítsd el!

Egy papírlapot tegyél magad elé, hogy ne kend össze az asztallapot, amin lakkozol és nyomdázol. Az alaplakk után fesd fel a színeket: a pinket és a fehéret. Érdemes a nyomdázandó színre felvinni két vékony réteget a fedőlakkból is, ugyanis ha elrontanád a nyomdázást, akkor óvatosan letörölheted a lakklemosóval átitatott vattapamaccsal anélkül, hogy az alapszín sérülne.

Forrás: Esztergályos Viktória

Száradás után nekiláthatsz a nyomdázásnak: fekete, sűrűbb körömlakkal (vagy direkt erre a célra alkalmas nyomdázó lakkal) fesd be a választott mintát a nyomdalemezen, majd húzd le a felesleges lakkot a lehúzóval.

Forrás: Esztergályos Viktória

Ezután gyorsan kell cselekedni, ugyanis a lakk nagyon könnyen beleszárad a mintába, és akkor nem fogod tudni felvenni a nyomdáddal.

Forrás: Esztergályos Viktória

 

Egyszerű nyomó mozdulattal (de van, akinek gördítő mozdulattal jobban sikerül) felveszed a mintát. Majd a köröm egyik oldalától a másik irányába való gördítéssel rányomod a körmödre a mintát.

Forrás: Esztergályos Viktória
Extra tippünk

Amennyiben nem csak egy körmöt mintázol, minden esetben töröld át a nyomdalemezt lakklemosós vattapamaccsal, hogy újra tökéletes mintát tudjál felvenni vele.

A körmeid mellé került lakkot egy fültisztító pálcikával óvatosan távolítsd el, majd egy kis száradási idő után fixáld a mintát fedőlakkal. A többi, pink színű körömre, fekete-fehér glitterek kerülnek, majd ezeket is fesd át a ragyogó fényt és tartósságot biztosító fedőlakkal, és máris elkészültél a vidám mintájú, tavaszi manikűröddel.

Forrás: Esztergályos Viktória
Tavaszi sminkmánia

A tökéletes tavaszi rúzst keresed? ITT már megmutattuk, melyek most a legmenőbb árnyalatok. Ha pedig egy szép pirosítóval tennéd tökéletessé a sminkedet, olvasd el korábbi cikkünket, ahol arról írtunk, hogyan válassz pirosítót a bőrszínedhez.