Nem tudnak parkolni, sminkelnek a volán mögött – ugye, te is jó pár női sofőrökkel kapcsolatos sztereotípiát ismersz? Alábbi válogatásunkban összeszedtünk négy olyan tipikus női bakit, amikre ha tudatosan figyelsz és elkerülöd őket, talán te is enyhítheted kicsit a női vezetőkkel kapcsolatos előítéleteket! Nem utolsósorban pedig az utazásod is biztonságosabb lesz!

Az bizony nem sminktükör!
Tudjuk, hogy fontos a megjelenés, és a tökéletes külső, de biztos, hogy az autód visszapillantó tükrében kell megigazítani a hajad, kijavítani a rúzsod vagy bepúderezni az orrod? Egy Nagy-Britanniában készült felmérés szerint a szigetországban évente 450 ezer autóbaleset történik vezetés közbeni sminkelés miatt. A nők 43 százaléka pedig bevallottan kozmetikázza az arcát autóvezetéskor. Tehát inkább kelj fel reggel negyedórával hamarabb, de a sminkedet semmiképpen ne vezetés közben igazítsd meg!

Forrás: Thinkstock

Le a tűsarokkal!
Lehet, hogy a reggeli szettedhez mindenképpen egy pár gyönyörű tűsarkú dukál, ha viszont volán mögé ülsz, mindenképpen vigyél magaddal váltócipőt! A magas sarok bármikor beakadhat, illetve a lábad akár be is szorulhat a két pedál közé, ami akadályozhatja például a hirtelen fékezést. A magas sarok akár életveszélyes is lehet, vezetés közben bújj ki belőle!

Valóban gyengébben vezetnek a nők?
A kérdésre szakértőnk, Gyémánt Péter szerint egyértelműen NEM a válasz! Egy korábbi cikkünkből megtudhatod, miben különböznek a férfi és a nő sofőrök.

Ezt még gyorsan megírom...
Telefonod eszeveszett nyomkodása az egyik legrosszabb dolog, amit vezetés közben csinálhatsz, amiért – a legtöbb országhoz hasonlóan – hazánkban is büntetés jár, ha a rendőr rajtakap. Egy SMS elküldésénél átlagosan 5 másodpercig van a szemed előtt a telefon kijelzője, ami alatt, ha 50 km/h sebességgel számolunk, 70 métert tesz meg az autód. Ugye, nem kell megmagyaráznunk, mennyire veszélyes ekkora távon vakon vezetni?

Forrás: Thinkstock

Ha sír a baba
A vezetőülésben foglalkozni a hátul ülő babával veszélyes, nemcsak a közlekedőket, de a gyermeked életét is kockára teszed! Ha pici babáddal egyedül utazol az autóban, mindenképpen érdemes a gyerekülést az anyósülés mögé helyezni! Így ugyanis sokkal könnyebben rápillanthatsz a picire vezetés közben, mint ha a vezetőülés mögött lenne. Természetesen így is csak óvatosan!