Ha beszereznél néhány új, trendi edzőruhát, és mindezt megfizethető áron tennéd, most itt az idő: egyre több fast fashion márka rukkolt elő sportkollekcióval az utóbbi években. Mutatunk is néhány szettet, amiktől biztosan megjön a kedved a mozgáshoz, és még a számládat sem kell miattuk lenulláznod. 

Egyre több fast fashion márka lepi meg trendi, színes sportkollekcióval a vásárlókat. Remek ötlet, nem vitás, ám sok esetben érdemes meggondolni, honnan választunk ruhát olyan sportokhoz, ahol garantált például az izzadás. Persze nemcsak a borsos áron kapható, klasszikus sportmárkák dolgoznak légáteresztő és egyéb speciális anyagokkal, a fast fashion brandek is igyekeznek felvenni velük a versenyt. 

Mit mond a profi?

Nagy Amarilla aerobikoktató, a Life.hu szakértője  napi szinten több órát edz, amibe beletartozik a futás, a gerinctorna és az aerobik is. Ő pontosan tudja, milyen ruhákat érdemes edzéshez viselni, és vannak olyan szempontok, amikre különösen nagy hangsúlyt fektet. "A ruházatban nem vagyok márkafüggő, manapság már a kisebb hipermarketekben is kapni teljesen megfelelő sportruhákat. Ha azonban futásról van szó, mindig olyan darabokat választok, amik légáteresztő anyagból készültek, a márka nem számít. Amire viszont költök, az a futócipő: fontosnak tartom, hogy a lábbeli mindig a sportolásnak megfelelő legyen. Aki sokat fut például betonon, annak az ízületek védelme miatt különösen fontos a megfelelő edzőcipő."

Futáshoz 

Akár hidegben, akár melegben, szélben falod a kilométereket, nagyon nem mindegy, miben izzadsz futás közben. Törekedj arra, hogy a ruha anyaga olyan legyen, ami jól viseli a verejtékezést, a sportmelltartóról pedig semmiképp se feledkezz meg, akkor sem, ha a kismellűek táborába tartozol. 

1. NewYorker 5.990 forint, 2. H&M 5.990 forint, 3. F&F 9.500 forint, 4. H&M 1.990 forint, 5. Mango 6.995 forint, 6. Bershka 14.995 forint

Jógaórára

Az ászanák gyakorlása közben abszolút magadra kell összpontosítanod, így válassz olyan darabokat, melyekben tényleg jól érzed magad. Sokan a nagyon bő, ejtett ülepű, laza háremnadrágokra esküsznek, mások csak a szűk, kicsit sem lógós alsórészekben tudnak figyelni a testükre. 

1. F&F 3.990 forint, 2. NewYorker 5.990 forint, 3. Mango 6.995 forint, 4. H&M 8.990 forint, 5. Bershka 6.995 forint

Edzőterembe

A kényelem mellett a praktikum is fontos edzőruha-vásárlásnál. A sportmelltartóról itt sem szabad megfeledkezni, nagy kedvenceink a beépített melltartós felsők, amik több funkciót is ellátnak. 

1. Oysho 6.995 forint, 2. Mango nadrág 7.995 forint, 3. H&M 8.990 forint, 4. NewYorker 5.990 forint, 5. Oysho 4.595 forint

Akiknek a fitnesz az életük – nézd meg, hogyan tartják magukat formában a legsikeresebb hazai fitneszversenyzők. Edzésről, diétáról és életmódról meséltek a LifeNetworkön az Ez Zsír! életmódmagazinban!