Sportruha megfizethető áron - a fast fashion márkák is belehúztak

Forrás: Thinkstock -
fashion week sportruha sportruházat jóga edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha beszereznél néhány új, trendi edzőruhát, és mindezt megfizethető áron tennéd, most itt az idő: egyre több fast fashion márka rukkolt elő sportkollekcióval az utóbbi években. Mutatunk is néhány szettet, amiktől biztosan megjön a kedved a mozgáshoz, és még a számládat sem kell miattuk lenulláznod. 

Egyre több fast fashion márka lepi meg trendi, színes sportkollekcióval a vásárlókat. Remek ötlet, nem vitás, ám sok esetben érdemes meggondolni, honnan választunk ruhát olyan sportokhoz, ahol garantált például az izzadás. Persze nemcsak a borsos áron kapható, klasszikus sportmárkák dolgoznak légáteresztő és egyéb speciális anyagokkal, a fast fashion brandek is igyekeznek felvenni velük a versenyt.

Mit mond a profi?

Nagy Amarilla aerobikoktató, a Life.hu szakértője napi szinten több órát edz, amibe beletartozik a futás, a gerinctorna és az aerobik is. Ő pontosan tudja, milyen ruhákat érdemes edzéshez viselni, és vannak olyan szempontok, amikre különösen nagy hangsúlyt fektet. "A ruházatban nem vagyok márkafüggő, manapság már a kisebb hipermarketekben is kapni teljesen megfelelő sportruhákat. Ha azonban futásról van szó, mindig olyan darabokat választok, amik légáteresztő anyagból készültek, a márka nem számít. Amire viszont költök, az a futócipő: fontosnak tartom, hogy a lábbeli mindig a sportolásnak megfelelő legyen. Aki sokat fut például betonon, annak az ízületek védelme miatt különösen fontos a megfelelő edzőcipő."

Futáshoz

Akár hidegben, akár melegben, szélben falod a kilométereket, nagyon nem mindegy, miben izzadsz futás közben. Törekedj arra, hogy a ruha anyaga olyan legyen, ami jól viseli a verejtékezést, a sportmelltartóról pedig semmiképp se feledkezz meg, akkor sem, ha a kismellűek táborába tartozol.

1. NewYorker 5.990 forint, 2. H&M 5.990 forint, 3. F&F 9.500 forint, 4. H&M 1.990 forint, 5. Mango 6.995 forint, 6. Bershka 14.995 forint

Jógaórára

Az ászanák gyakorlása közben abszolút magadra kell összpontosítanod, így válassz olyan darabokat, melyekben tényleg jól érzed magad. Sokan a nagyon bő, ejtett ülepű, laza háremnadrágokra esküsznek, mások csak a szűk, kicsit sem lógós alsórészekben tudnak figyelni a testükre.

1. F&F 3.990 forint, 2. NewYorker 5.990 forint, 3. Mango 6.995 forint, 4. H&M 8.990 forint, 5. Bershka 6.995 forint

Edzőterembe

A kényelem mellett a praktikum is fontos edzőruha-vásárlásnál. A sportmelltartóról itt sem szabad megfeledkezni, nagy kedvenceink a beépített melltartós felsők, amik több funkciót is ellátnak.

1. Oysho 6.995 forint, 2. Mango nadrág 7.995 forint, 3. H&M 8.990 forint, 4. NewYorker 5.990 forint, 5. Oysho 4.595 forint

Akiknek a fitnesz az életük – nézd meg, hogyan tartják magukat formában a legsikeresebb hazai fitneszversenyzők. Edzésről, diétáról és életmódról meséltek a LifeNetworkön az Ez Zsír! életmódmagazinban!

Kipróbáltuk: egy sportos délután a mobiledzővelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150413-edzes-mobiledzovel-moveitblondie-blogger-tippjei.htmlMég nincs késő formába lendülni a bikiniszezonra, ehhez azonban a rendszeres mozgás szinte kötelező. Mostantól Hámori Barbi, a Move it, Blondie! bloggere mutat be hétről hétre olyan mozgásformákat, edzéstípusokat, amikkel garantáltan csúcsformába kerülsz a nyárra. Edzésre fel!Ez Zsír!--Óvd a gerincedet - fontosabb, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20150326-tippek-a-gerinc-izmok-derek-porckorong-egeszsegenek-megorzesere.htmlAz egész napos ülés, a mozgásszegény életmód vagy a rosszul megválasztott sport hamar érezteti a hatását, sokszor komoly gerincproblémák formájában. A megoldás egyszerűbb, mint gondolnád, bizonyos mozgásokkal ugyanis mindez elkerülhető. Összegyűjtöttünk néhány hatásos edzésformát, amiket érdemes rendszeresen végezni.Ez Zsír!ThinkstockSportos életmód 50 felett? Nem gond, de ezekre figyelj!http://www.life.hu/ez-zsir/20150409-sport-es-edzes-50-ev-felett-ezeket-erdemes-kiprobalni-erre-kell-figyelni.htmlSoha életedben nem sportoltál, és azt gondolod, egy bizonyos kor után ebbe már nem illik vagy nem érdemes belekezdeni? Ezt felejtsd el, ehhez ugyanis soha nincs késő. Ha úgy döntesz, idén tavasszal belevágsz, íme, néhány tanács, amelyet érdemes figyelembe venned. Ez Zsír!--Wellness mindörökké - 10 nő, akit megéri követni az Instagramonhttp://www.life.hu/ez-zsir/20150327-wellness-mindorokke-10-no-akit-megeri-kovetni-az-instagrammon.htmlAz internet világa, pláne az Instagram a mindennapjaid aktív része, ráadásul érdekel az egészséges életmód, a mozgás, a wellness? Szeretsz minden nap valami új receptet, sporttal kapcsolatos dolgot tanulni? A következő 10 nőtől sok trükköt elleshetsz - kövesd őket!Ez Zsír!OrigoTanulj meg helyesen lélegezni, és hosszabbítsd meg az életed!http://www.life.hu/ez-zsir/20150326-jogaiskola-a-jogaklikkel-tanulj-meg-helyesen-lelegezni-es-hosszabbitsd-meg-az-eleted.htmlNem is hinnéd, mennyire nagy szerepe van a mindennapokban a helyes légzésnek. Tudod egyáltalán, hogyan kell helyesen levegőt venni, és miért is fontos ez tulajdonképpen? Tanuld meg a legjobb technikát, és alkalmazd a mindennapokban! Ez Zsír!Thinkstock"Még 15-öt akkor is, ha nagyon fáj!" - Tanulj Silye Bettina fitneszmodelltől!http://www.life.hu/ez-zsir/20150410-silye-bettina-fitneszmodell-mesel-edzesrol-es-dietarol.htmlNagyon fiatal, mégis jól tudja, mi kell ahhoz, hogy izmos, emellett pedig még nőies is legyen. Nemrég a gyönyörű fitneszmodellt, Silye Bettinát faggattuk edzésről, étkezésről, apró trükkjeiről. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.