5 vegának hitt étel, amely valójában nem is az

Forrás: Thinkstock -
összetevő parmezán gabonapehely füge élelmiszer banán cukorka állati eredetű vegetáriánus vega vegán édesség narancslé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy a parmezán, a füge, de még akár a reggeli gabonapelyhed is tartalmazhat állati eredetű összetevőket? A VeggieVision televíziós csatorna elhivatott műsorvezetője, Karin Ridgers a DailyMail oldalán rántotta le a leplet a vegának avagy vegánnak hitt élelmiszerekről. Mi csak a legmeglepőbbeket közüljük.

Parmezán


Kevéssé ismert tény, de a parmezán nem mondható parmezánnak, amennyiben nem állati eredetű tejoltóból készült - ezt pedig általában fiatal borjak gyomrából állítják elő.

Füge


Elég gusztustalan, de a cikk szerint a gyümölcsbe jutva beszorulhatnak, majd elpusztulhatnak méhek és más rovarok, így pedig akarva-akaratlanul is magunkhoz vehetünk állati eredetű fehérjéket. (Fúj.)

Forrás: Thinkstock

Cukorkák és édességek


Itt csak a piros színű finomságok azok, amelyekre felhívnánk a figyelmet: ezek ugyanis rovarokból nátrium-karbonáttal vagy ammóniával kinyert kárminnak köszönhetik élénk árnyalatukat.

Forrás: Thinkstock

Narancslé


Gyanús, ha a dobozon az áll, hogy az ital omega-3 zsírsavakat tartalmaz: ez a legtöbb esetben halolajból származik.

Gabonapelyhek


Ezek a finomnak és egészségesnek gondolt reggelik sokszor állati eredetű fehérjéket tartalmazhatnak, ezek felhasználásával érik el a gyártók a gabonapelyhek kívánt állagát.

Forrás: DailyMail

Segítség, vegetáriánus lett a gyerekem! http://www.life.hu/csalad/20140213-vegetarianus-lett-a-gyerekem-mit-lehet-tudni-errol-a-jelensegrol-mennyire-egeszsegtelen-ez-egy.html Ahogy anno Natalie Portman, úgy ma is sok gyerek érkezik egy nap haza úgy az iskolából, hogy ő mától nem eszik húst. Szülőként ezt nem is olyan könnyű kezelni, hiszen elvek ide vagy oda, a vegetáriánus vagy vegán étrend gyerekeknél egészségügyi gondokat is okozhat. Család -- A vega modell sokkot kapott a disznólábtól http://www.life.hu/bulvar/20150423-sokkot-kapott-a-vega-modell-banovics-marcsi-a-disznolabtol-a-konyhafonok-cimu-musorban.html Egy ismert modell, Bánovics Marcsi tűnt fel a Konyhafőnökben, igaz túl sokáig nem maradt a műsorban. A legnagyobb baj mégsem az volt, hogy undorodik az állati termékektől, hanem az, hogy ő csak kedvtelésből szokott főzni, és a többi versenyző sokkal rutinosabb volt. TV + Bulvár Origo Húsmentes finomság: zöld tarhonya füstölt sajttal http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140520-lazar-chef-sztarszakacs-a-zold-tarhonya-fustolt-sajttal-receptjet-mutatja-be.html Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n. Lázár Chef -- Izomépítés hús nélkül? Lehetséges! http://www.life.hu/ez-zsir/20141202-edzes-es-izomepites-vegetarianus-es-vegan-eletmod-mellett.html Sokan el sem tudják képzelni, hogyan lehet hús és tejtermékek nélkül élni, pláne izmot építeni és edzeni, nem keveset. Pedig van lehetőség alakformálásra csirkemell és fehérjeporok nélkül is! Ez Zsír! Thinkstock Sütő Enikő a vegetáriánus étkezésre esküszik http://www.life.hu/drlife/20141115-suto-eniko-a-vegetarianus-etkezesre-eskuszik.html Sütő Enikő nem titkolja, hogy korábban húst evett hússal, de aztán megváltoztatta a gondolkodásmódját. Dr. Life Origo Tovább élnek a vegetáriánusok http://www.life.hu/ez-zsir/20130607-tovabb-elnek-a-vegetarianusok-a-vegetarianusoknal-12-szazalekkal-alacsonyabb-a.html A vegetáriánusoknál 12 százalékkal alacsonyabb a halálozási kockázat - derül ki egy friss kaliforniai kutatásból, amelyet a Hetednapi Adventista Egyház 73 300 tagjának bevonásával készítettek. A húst nem evőknél a rákot kivéve valamennyi betegség ritkábban jelent meg halálokként. Ez Zsír! --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.