Gondoltad volna, hogy a parmezán, a füge, de még akár a reggeli gabonapelyhed is tartalmazhat állati eredetű összetevőket? A VeggieVision televíziós csatorna elhivatott műsorvezetője, Karin Ridgers a DailyMail oldalán rántotta le a leplet a vegának avagy vegánnak hitt élelmiszerekről. Mi csak a legmeglepőbbeket közüljük.

Parmezán
Kevéssé ismert tény, de a parmezán nem mondható parmezánnak, amennyiben nem állati eredetű tejoltóból készült - ezt pedig általában fiatal borjak gyomrából állítják elő.

Füge
Elég gusztustalan, de a cikk szerint a gyümölcsbe jutva beszorulhatnak, majd elpusztulhatnak méhek és más rovarok, így pedig akarva-akaratlanul is magunkhoz vehetünk állati eredetű fehérjéket. (Fúj.)

Forrás: Thinkstock

Cukorkák és édességek
Itt csak a piros színű finomságok azok, amelyekre felhívnánk a figyelmet: ezek ugyanis rovarokból nátrium-karbonáttal vagy ammóniával kinyert kárminnak köszönhetik élénk árnyalatukat.

Forrás: Thinkstock

Narancslé
Gyanús, ha a dobozon az áll, hogy az ital omega-3 zsírsavakat tartalmaz: ez a legtöbb esetben halolajból származik.

Gabonapelyhek
Ezek a finomnak és egészségesnek gondolt reggelik sokszor állati eredetű fehérjéket tartalmazhatnak, ezek felhasználásával érik el a gyártók a gabonapelyhek kívánt állagát.

Forrás: DailyMail