Úgy tűnhet, hogy az arcmosás az egyik legegyszerűbb bőrápoló rutin, de ha nem csinálod helyesen, akkor további következményekkel kell számolnod. Jöjjön néhány gyakori hiba, de abban is segítünk, hogyan javítsd ki őket!

Válaszd ki a megfelelőt!

Sajnos most jött el a pillanat, hogy derékba törjük eddigi reggeli rutinodat, de meg kell tennünk a cél érdekében. Ha zsírosabb bőröd van, érdemes inkább gél állagú krémeket használni. Sőt célszerű olyat választani, ami enyhén habzik a bőrödön.

Ha száraz bőröd van, akkor inkább a hidratáló krémek vagy habok között nézelődj, hogy lágyítsd és hidratáld a bőrödet, miközben megőrizheted vele a bőr természetes hidro-lipid rétegét mosás közben.

Forrás: Thinkstock

Ismerd meg a módszert!

Ne csak fröcsköld az arcodba a vizet - mindegyik arctisztító különböző bánásmódot igényel. A zseléket és a habokat csak nedves bőrre szabad felvinni, illetve pár percig hagyni kell a bőrfelszínen, hogy az összetevők „dolgozhassanak". Krémes testápolót csak teljesen száraz bőrön használj, és fontos, hogy dörzsöld a bőrbe néhány percen keresztül. Ezáltal az arctisztító le tudja bontani az olajat és a piszkot, ami a bőrödön van, mielőtt megmosnád az arcod.

Hagyd el a törülközőt!

Először is, a nedves törölköző rengeteg baktériumnak ad otthont. Másodszor pedig túl dörzsölő hatású és kemény ahhoz, hogy a bőrön alkalmazd. Ha mégis használnod kell egyet, inkább egy gyerekeknek való törülközőt válassz, és figyelj arra, hogy gyakran kimosd.

Le a meleg vízzel!

Meleg vízzel arcot mosni tényleg remek érzés, de nincs olyan jó hatással, ahogy azt gondolnád. Összezavarhatja a bőrödben található olajokat, ami a bőr kiszárításához és túlzott faggyútermeléshez vezethet. Hagyd el a meleg vizet, és válts inkább langyosra!

Forrás: Thinkstock
Palvin Barbi a hideg vízre esküszik

A csodaszép modell nemrég a Life.hu-nak elmesélte szépségtitkát, amit még a nagymamájától tanult - itt elolvashatod, mi is az!

Felejtsd el a törlőkendőt!

Kényelmesebb lehet arcmosás helyett egy törlőkendőt használni, de ez egyáltalán nem jó megoldás. Ahelyett, hogy eltávolítaná az arcodon lévő piszkot, csak szépen szétkened vele az arcod többi részére, ami nem túl előnyös. Maradj inkább az arcmosásnál, és nem lehet probléma!