szépségápolás arc arcmosás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnhet, hogy az arcmosás az egyik legegyszerűbb bőrápoló rutin, de ha nem csinálod helyesen, akkor további következményekkel kell számolnod. Jöjjön néhány gyakori hiba, de abban is segítünk, hogyan javítsd ki őket!

Válaszd ki a megfelelőt!

Sajnos most jött el a pillanat, hogy derékba törjük eddigi reggeli rutinodat, de meg kell tennünk a cél érdekében. Ha zsírosabb bőröd van, érdemes inkább gél állagú krémeket használni. Sőt célszerű olyat választani, ami enyhén habzik a bőrödön.

Ha száraz bőröd van, akkor inkább a hidratáló krémek vagy habok között nézelődj, hogy lágyítsd és hidratáld a bőrödet, miközben megőrizheted vele a bőr természetes hidro-lipid rétegét mosás közben.

Forrás: Thinkstock

Ismerd meg a módszert!

Ne csak fröcsköld az arcodba a vizet - mindegyik arctisztító különböző bánásmódot igényel. A zseléket és a habokat csak nedves bőrre szabad felvinni, illetve pár percig hagyni kell a bőrfelszínen, hogy az összetevők „dolgozhassanak". Krémes testápolót csak teljesen száraz bőrön használj, és fontos, hogy dörzsöld a bőrbe néhány percen keresztül. Ezáltal az arctisztító le tudja bontani az olajat és a piszkot, ami a bőrödön van, mielőtt megmosnád az arcod.

Hagyd el a törülközőt!

Először is, a nedves törölköző rengeteg baktériumnak ad otthont. Másodszor pedig túl dörzsölő hatású és kemény ahhoz, hogy a bőrön alkalmazd. Ha mégis használnod kell egyet, inkább egy gyerekeknek való törülközőt válassz, és figyelj arra, hogy gyakran kimosd.

Le a meleg vízzel!

Meleg vízzel arcot mosni tényleg remek érzés, de nincs olyan jó hatással, ahogy azt gondolnád. Összezavarhatja a bőrödben található olajokat, ami a bőr kiszárításához és túlzott faggyútermeléshez vezethet. Hagyd el a meleg vizet, és válts inkább langyosra!

Forrás: Thinkstock

Palvin Barbi a hideg vízre esküszik

A csodaszép modell nemrég a Life.hu-nak elmesélte szépségtitkát, amit még a nagymamájától tanult - itt elolvashatod, mi is az!

Felejtsd el a törlőkendőt!

Kényelmesebb lehet arcmosás helyett egy törlőkendőt használni, de ez egyáltalán nem jó megoldás. Ahelyett, hogy eltávolítaná az arcodon lévő piszkot, csak szépen szétkened vele az arcod többi részére, ami nem túl előnyös. Maradj inkább az arcmosásnál, és nem lehet probléma!

Szépségbakik magyar módra - íme a legtöbb hiba a sminkelésben, amit itthon a nők elkövetnekhttp://www.life.hu/trend/20150602-szepsegbakik-magyar-modra-ime-a-legtobb-hiba-a-sminkelesben-amit-itthon-a-nok-elkovetnek.htmlEgészen biztosan veled is megesett már, hogy egy kevésbé előnyös árnyalatú rúzst kentél az ajkadra, vagy épp durva pandaszemet sminkeltél magadnak. Kíváncsiak voltunk, egy hozzáértő szerint melyek azok a sminkbakik, amiket a magyar nők a leggyakrabban elkövetnek - Larion Oscar sminkmester máris elmeséli a tapasztalatait!TrendThinkstockMeztelen képek, amiket látva új értelmet nyer a szépséghttp://www.life.hu/trend/20150308-meztelen-kepek-amiket-latva-uj-ertelmet-nyer-a-szepseg.htmlA Photoshop világában szinte felüdülés látni természetes, hús-vér embereket. TrendOrigo5 kérdés a szépségről: Kovács Katalinhttp://www.life.hu/trend/20150326-5-kerdes-a-szepsegrol-kovacs-kati-kajakos.htmlRengeteget sportol, emellett egy pár hónapos kislány büszke édesanyja. De vajon mennyi ideje van arra, hogy odafigyeljen a bőre ápolására? A Life.hu sorozatában ezúttal a háromszoros olimpiai bajnok kajakos Kovács Katalin mesél szépségtitkairól. Trend--5 kérdés a szépségről: Czippán Anetthttp://www.life.hu/trend/20150120-5-kerdes-a-szepsegrol-czippan-anett-a-mokka-es-a-fem3-cafe-musorvezetoje.htmlMost már Czippán Anettel ébredünk reggelente, hiszen a FEM3 Café mellett ő lett a Mokka egyik műsorvezetője is. Már kora reggel hihetetlenül friss, lendületes, a bőrén meg sem látszik a koránkelés. A Life.hu sorozatában ezúttal a csinos fiatal tévést faggattuk szépségtitkairól. Trend--5 kérdés a szépségről: Völgyesi Gabihttp://www.life.hu/trend/20141126-5-kerdes-a-szepsegrol-volgyesi-gabi-a-unique-enekesnoje.htmlMég mindig nem alszik eleget éjszaka, hiszen januárban hozta világra második gyermekét. Ennek ellenére kirobannó formában van a Unique énekesnője, de sokat is tesz érte. A Life.hu sorozatában ezúttal Völgyesi Gabi mesél szépségtitkairól. Trend--5 kérdés a szépségről: Tóth Gabihttp://www.life.hu/trend/20141030-5-kerdes-a-szepsegrol-toth-gabi-az-x-faktor-mentoranak-szepsegtrukkjei.htmlAz X-Faktor egyetlen női mentora folyamatosan pörög: rohangálás próbákra, felvételekre, eközben pedig fellépései is jócskán akadnak. De ilyen feszített életvitel mellett is fontos, hogy odafigyeljen a bőrápolásra - a Life.hu sorozatában ezúttal Tóth Gabi mesél szépségtrükkjeiről. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.