Javítsd ki a proteinfogyasztási szokásaidat, és fogyj le sokkal gyorsabban!

Sokan sajnos még mindig azt hiszik a fehérjékről, hogy a gyúrós férfiak kiváltsága. Nagy tévedés! A fehérje az egyik legfontosabb alkotóeleme a diétás étrendednek. Persze nem mindegy, hogyan fogyasztod.

Edzés után mindig fogyassz fehérjét!

Miután sportoltál, fontos, hogy megetesd az izmaidat. így nem az izmokból fogsz fogyni, hanem a zsírból. Igyál egy fehérjeturmixot, egyél 1-2 tojást! 

Minden étkezésedben legyen fehérje!

Ha csak napi egy adagban akarod bevinni az összes proteint, hibát követsz el. Oszd el a fehérje adagodat kis részletekben, próbálj minden étkezésedbe 20-30 grammot beépíteni, így a vércukorszinted is a megfelelő tartományban lesz. 

Forrás: Thinkstock

Ne ugyanabból a forrásból vidd be minden nap!

Gyakran vagyunk hajlamosak azt a hibát elkövetni, hogy csak tojásfehérjéből vagy csak csirkemellből akarjuk bevinni a szükséges proteint. Ezt nem szabad. Próbálj változatosan étkezni, egyik nap ezt, másik nap azt. 

Ne csak a porokat fogyaszd!

Amellett, hogy szorgalmasan szürcsölöd a shake-eket, elengedhetetlen, hogy növényi és állati eredetű fehérjét is egyél. Görög joghurt, sajtok, tojás, csirkehús, halak, ezek mind-mind tökéletes fehérjeforrások.