Bár babád egyre csak gömbölyödik, érzékeny bőre még mindig meglehetősen ráncos, hiszen továbbra sincs alatta túl sok zsír. Arca és kicsi teste viszont egyre inkább hasonlít egy kisgyermekére.

Forrás: Thinkstock

Gyermeked belsőfülében megkezdődik a csontocskák megerősödése, és fejlődésnek indul a hasnyálmirigye is (ez termeli az inzulint is, aminek a cukrok bontásában van elengedhetetlen szerepe).

Forrás: Thinkstock
Várandósságod 22. hetének történései

Gyermeked erre a hétre elérheti a 420 grammot! Kicsi babád már nagyon készülődik a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre csak élesednek: a pici agya és az idegvégződései elég fejlettek ahhoz, hogy a tapintást is érzékelje.

Pici babád egyre élénkebben mozgolódik, de a mozdulatai - a rúgásokhoz és az öklözésekhez hasonlóan - lágyak lehetnek. A méhen belül készült ultrahangos felvételeken már látszik, hogy forog és bukfencezik, sőt ha szerencséd van, azt is megpillanthatod, ahogy éppen az ujját szopizza. 

Ahogy közeledik a szülés, magzatod egyre gyorsabb tempóban gyarapszik. Most már 32-36 centiméter hosszú, súlya pedig több mint fél kiló.

Eközben te...

A terhességed elején jelentkező hangulatingadozások most ismét előjöhetnek. De ne aggódj, ez teljesen normális, a harmadik trimeszter végére vagy legkésőbb a szülés után teljesen el fognak múlni. Tested most már komolyan készül a szülésre, hormonálisan is, ennek pedig te iszod meg a levét.