Kicsit szomorkás a hangulatod - Várandósságod 23. hetének történései

Forrás: Thinkstock -
szülés Libero2015 várandósság terhesség hétről hétre magzat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár babád egyre csak gömbölyödik, érzékeny bőre még mindig meglehetősen ráncos, hiszen továbbra sincs alatta túl sok zsír. Arca és kicsi teste viszont egyre inkább hasonlít egy kisgyermekére.
Forrás: Thinkstock

Gyermeked belsőfülében megkezdődik a csontocskák megerősödése, és fejlődésnek indul a hasnyálmirigye is (ez termeli az inzulint is, aminek a cukrok bontásában van elengedhetetlen szerepe).

Várandósságod 22. hetének történései

Gyermeked erre a hétre elérheti a 420 grammot! Kicsi babád már nagyon készülődik a méhen kívüli életre, érzékszervei egyre csak élesednek: a pici agya és az idegvégződései elég fejlettek ahhoz, hogy a tapintást is érzékelje.

Pici babád egyre élénkebben mozgolódik, de a mozdulatai - a rúgásokhoz és az öklözésekhez hasonlóan - lágyak lehetnek. A méhen belül készült ultrahangos felvételeken már látszik, hogy forog és bukfencezik, sőt ha szerencséd van, azt is megpillanthatod, ahogy éppen az ujját szopizza.

Ahogy közeledik a szülés, magzatod egyre gyorsabb tempóban gyarapszik. Most már 32-36 centiméter hosszú, súlya pedig több mint fél kiló.

Eközben te...

A terhességed elején jelentkező hangulatingadozások most ismét előjöhetnek. De ne aggódj, ez teljesen normális, a harmadik trimeszter végére vagy legkésőbb a szülés után teljesen el fognak múlni. Tested most már komolyan készül a szülésre, hormonálisan is, ennek pedig te iszod meg a levét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.