A változékony nyári időjárás sokszor keresztülhúzza az egész napra tervezett strandolást, de igazán nincs miért aggódnod, hisz két csobbanás között is lehet remek szabadidős programokat szervezni. Hazánk legnyugatibb régiójában egymást érik a jobbnál jobb kirándulóhelyek, és a piknikpléden ülve gyönyörködhetsz a csodálatos panorámában – a hullámzó dombok, az üde zöld erdők és a festői települések kellemes összjátékában. Mutatunk 3 szuper célpontot, ahol élvezheted a természet adta szabadságot.

Barangolj a zalai erdőkben!

Bázakerettye egy igazi gyöngyszem a festői szépségű zalai dombok között. A Nagykanizsától északnyugatra fekvő településnek a sok zöld, a végtelen nyugalom és a harapnivaló friss levegő adja varázslatos hangulatát, ám a szabadidős lehetőségek is legalább olyan változatosak, mint maga a táj.

Töltsd meg a piknikkosarad mindenféle finomságokkal, és vágj neki egy nagy túrának, hogy megtapasztald a természet éltető energiáit! A Dunántúl leghosszabb erdei kisvasútjával történő utazás garantáltan visszarepít a gyermekkorodba, és menet közben nemcsak a környező települések, hanem a szinte érintetlen zalai erdők szépségében is gyönyörködhetsz. Bázakerettye termálfürdőjéről híres, ugyanakkor a közeli tavakhoz is érdemes ellátogatnod, mert ilyenkor nyújtják a legcsodálatosabb látványt.

Forrás: www.oee.hu
Life.hu tipp
A 20. század elejéig Budafapuszta a Zichy család birtokában volt, az itt lévő 48 hektáros arborétum ritkaságnak számító fafajták egész sorát rejti, és igazi élmény ebben a színpompás birodalomban sétálgatni.
utazás, zalakarosForrás: Dreamstime
A Life.hu extra tippje

Zalakaros, hazánk egyik legnépszerűbb fürdővárosa nem csak kellemes atmoszférájával és egyedülálló összetételű gyógyvizével képes lenyűgözni: a környező táj is sok felfedeznivalót tartogat az arra kirándulók számára. Használd ki a hűvösebb napokat, pattanj fel egy Segwayre, és barangold be két keréken a göcseji vidéket!

Hársas-tó, a béke szigete

Az érintetlen természet és a hamisítatlan vidéki hangulat adja az őrségi életérzés esszenciáját, és a kis falvak között barangolva igazi időutazás veszi kezdetét. E változatos táj színes, mozgalmas szabadidős tevékenységeket nyújt a felüdülésre vágyóknak, akik egy kis időre szeretnék a város zaját maguk mögött hagyni. A lenyűgöző környezetben lévő máriaújfalui Hársas-tó az Őrségi Nemzeti Park része, és tökéletesen alkalmas a pihenésre még akkor is, ha az időjárás nem igazán kedvez a strandolásnak. Hazánk egyik legszebb fekvésű és legtisztább vizű tavát bringával is körbetekerheted, a tanösvény bejárása közben pedig megismerkedhetsz az Őrség és a Vendvidék gazdag élővilágával.

Life.hu tipp
Barangold be az Őrséget szerről szerre, pillants bele a népi mesterségek kulisszatitkaiba, kóstold meg a laktató dödöllét, a Kneipp-témaút pedig a térség kulturális-természeti örökségét viszi közelebb hozzád.

Tiszta alpesi levegő, lenyűgöző panorámák

Ha a fárasztó mindennapok után egy kis nyugalomra vágysz, tölts el egy hétvégét a kristálytiszta levegőjű Alpokalján, ahol az izgalmas látnivalók mellett a mesés zöldbe öltözött táj csábít túrázásra, kerékpározásra. A Kőszegi-hegység lábánál fekvő Bozsok tökéletes helyszín az élményekkel teli aktív pihenésre és a világ zajától való elvonulásra. A határ menti település fő nevezetessége a többször átépített Sibrik-kastély, aminek történelmi falai között olyan illusztris vendégek is megfordultak, mint Illyés Gyula és Weöres Sándor. A hangulatos kis községből kedvedre túrázhatsz a Kőszegi-hegység erdőiben, felkapaszkodhatsz legmagasabb csúcsára, az Írott-kőre, és ha már ezen a vidéken jársz, a velemi vízimalmot és a híres cáki pincesort is érdemes útba ejtened.

Forrás: www.panoramio.hu
utazás, KőszegForrás: Dreamstime
A Life.hu extra tippje:

Történelmi épületek, több száz évre visszanyúló tradíciók, középkori miliő. A határ mentén fekvő Kőszeget méltán emlegetik Nyugat-Magyarország ékszerdobozaként, és olyan különleges élményeket tartogat, amik garantáltan feltöltenek még egy borongós hétvégén is.