Kiss Ramónáról köztudott, hogy nagy hangsúlyt fektet az egészséges életmódra, és rengeteg elfoglaltsága mellett a sportolást sem hanyagolja el, ennek is köszönheti tökéletes alakját. A Barátok közt sztárja szereti a természetet, az aktív kikapcsolódást, és igyekszik minél több időt kirándulással, túrázással a szabadban tölteni. A gyönyörű színésznő néhány hete a festői Mura folyón raftingolt, és vizes élményeiről lelkesen mesélt a Life.hu-nak.

Nyári paradicsom Ausztria szívében

Sok ember számára az ideális nyaralást a tengerpart jelenti, ám ha te is azok közé tartozol, akiket nem dob fel a perzselő homok, a forró napsütés és a strandokat ellepő tömeg gondolata, a nyáron is kellemes klímájú Stájerország számodra tökéletes úti cél. A Murau-Kreischberg régió csodásan illusztrálja, hogy Ausztria második legnagyobb tartományát miért nevezik az ország zöld szívének. Üde alpesi legelők, titokzatos erdők, illatos gyümölcsültetvények és a Mura vadregényes világa – ezek a kulisszák minden idelátogató képzeletét beindítják.

A zamatos bor, a ropogós alma és az ízletes tökmagolaj igazi stájer kincsek, amelyeket leginkább helyben érdemes megkóstolni. A tengernyi zöld közepén a szabadidős lehetőségek száma szinte végtelen, akár gyalog, két keréken, vízen vagy a gyönyörű hegyekben.

Friss alpesi levegő, érintetlen természet

A régió az aktív pihenést kedvelők paradicsoma, és olyan sok felfedeznivalót tartogat, hogy több hét is kevés lenne valamennyit végigjárni. Gőzmozdonnyal utazni nem mindennapi élmény, a Murauból és Tamswegből induló nosztalgiavonat gyönyörű vidéken halad át, ezt nem szabad kihagyni. Az erdőben gazdag régióban a fafeldolgozásnak évszázados tradíciója van, St. Ruprecht ob Murauban egy különleges famúzeumra bukkanhatsz, ahol szabadjára engedheted a kreativitásodat.

Gyönyörű alpesi vasúti útvonalForrás: Thinkstock
Kiss Ramóna tippje
A régió egyik legszebb természeti különlegessége a Schöder és Krakaudorf között lezúduló Günstner vízesés - a lélegzetelállító látványért megéri felkapaszkodni a meredek falépcsőkön. A járási székhely, Murau a folyóparti házakkal, a barokk várral és a helyi söröket kínáló éttermekkel az egész családnak tartalmas kikapcsolódást jelenthet.

A Mura-völgy szíve a nyári hónapokban igazi szabadtéri élményparkká változik, ahol végigjárhatod a környező hegyek változatos túraútvonalait, és a virágos réteken keresztül feltúrázhatsz a Kreischberg csúcsára is. Az egyedülállóan sokszínű tájat kerékpárutak sűrű hálózata szövi át, és tekerés közben nincs dolgod, mint élvezni a természet szépségét. Ha lovagolni, golfozni, horgászni támad kedved, vagy szívesen kipróbálnád a nordic walkingot, friss levegőn, varázslatos környezetben hódolhatsz a sport iránti szenvedélyednek.

Nordic walkingForrás: Thinkstock
utazás, ausztriaForrás: Dreamstime
A Life.hu extra tippje
Rejtélyes, hívogató, lebilincselő – Stájerországban úgy érezheted magad, mintha meseországban járnál, és idilli települései tökéletes lehetőséget adnak az igazi kikapcsolódásra. Túrázz, fürdőzz, bringázz, és élvezd felszabadultan a nyári napokat! Az Ausztria-Bella Austria prémium kemping-mobilház legjobb ára-12.200/apartman/éjtől

Éld át a rafting élményét!

Kreischberg és környéke nagyon jó választás, ha igazán extrém kalandokra vágysz, Kiss Ramóna többek között ezért is választotta úti céljául a Budapesttől kb. 5 órás autóútra található régiót. „Már többször raftingoltam, és nagyon élveztem! A vadvízi evezés igazi adrenalinbomba, de mindenekelőtt nagyon komoly csapatmunka, mivel a gumicsónakban egymásra vannak utalva a résztvevők. A túravezetőink felkészültek és segítőkészek voltak, így végig biztonságban éreztük magunkat, az elénk táruló mesés látványt pedig nehéz lenne szavakba önteni.

Kiss Ramóna a vadvízi evezés szerelmese lettForrás: Kiss Ramóna

 A smaragdzöld Mura folyón különböző nehézségű vadvízi túrák közül lehet választani, mi inkább egy közepes nehézségű mellett döntöttünk, ami átlagos erőnlétet és edzettséget igényel. A rafting izgalmát az adja, hogy folyamatosan manőverezni kell a sziklák és a zúgók között, miközben a hullámok föl-le dobálják a csónakot. Az alig 4 Celsius-fokos vízbe esni nem túl kellemes élmény, én szinte sokkot kaptam a hidegtől, és olyan érzés volt, mintha ezer tűvel szurkálták volna a bőrömet. Csontig fagytam, és másfél órán át remegtem a hidegtől, de hihetetlenül megemelkedett az adrenalinszintem, amitől a háromórás egész túra még élvezetesebbé vált. Utána házi snapsszal vártak minket a szálláson, ami kellemesen felmelegítette a testünket és a lelkünket " – mondta a Life.hu-nak a színésznő.

Forrás: Thinkstock
Kiss Ramóna tippje
St. Lorenzen ob Murau egyik leghangulatosabb szállodájában laktunk, ami gyönyörű környezetben, a Kreischberg lábánál található. A raftingtúra után jól esett megmártózni a hotel medencéjében, és élvezni az étterem gasztronómiai különlegességeit. A magyarul is beszélő személyzet rendkívül segítőkész volt, és tényleg fantasztikusan éreztük magunkat az itt töltött napok alatt.