A Pantone minden évben meghatározza a vezető trendszínt. 2015 a marsala éve, de emellett minden évszakban vannak még vezető árnyalatok. Mutatjuk is, melyek lesznek ezek idén ősszel!

Idén ősszel az egyik legérdekesebb dolog a színek terén az lesz, hogy a női és a férfidivatban ugyanazok a színek lesznek az uralkodóak, mindössze a ruhák fazonja és anyaga mutatja majd a nemek közötti különbségeket. 

Balról az óra járásával megegyező irányba a következő színek: Szárított növény, Sivatagi zsálya, Viharos idő, Tölgy, Marsala, Biscayai-öböl, Tükröződő tavacska, Kadmiumsárga, Kasmír rózsaszín, Ametiszt orchideaForrás: Pantone

A neutrális, finom, visszafogott árnyalatok hódítanak majd: népszerű lesz a fakú zöldesszürke, a viharos égre emlékeztető sötétkékes szürke, a kadmiumnarancs, ami valahol a barack és az élénknarancs között található. Hódítani fog a fáradtrózsaszínnél egy kicsit élénkebb árnyalat és a finom orchideaszín, de népszerű lesz még a kicsit türkizes zöld is. Persze a színek mind kaptak fantázianeveket is, ezek pedig a következők lesznek: Ametiszt orchidea, Kasmír rózsaszín, Kadmiumsárga, Tükröződő tavacska, Biscayai-öböl, Marsala, Tölgy, Viharos idő, Sivatagi zsálya, Szárított növény.