A 36 éves Alison Barker hétévnyi sikertelen próbálkozás után esett teherbe. Ikrei azonban 5 és fél hónapra születtek meg, és az öröm tragédiába fordult át.

„Évek óta semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy végre anya lehessek"  - mondta az asszony, aki már szinte feladta a reményt, amikor a hatodik mesterséges megtermékenyítés sikerrel járt. Ezután kiderült, hogy ikrekkel terhes.

A nagy boldogság azonban nem tartott sokáig. A terhesség 20. hetében furcsa fájdalmai lettek Alisonnak, akit férje azonnal be is vitt a kórházba. Az orvosok megállapították, hogy beindult a szülés, amit erős gyógyszerekkel próbáltak megakadályozni. A nőt azonnal ágyba parancsolták, még a mosdóig sem mehetett el. Két hétig meg sem mozdult, hogy esélyt adjon a gyerekeinek.

IllusztrációForrás: Thinkstock

Két hét múlva végül világra hozta babáit. Cody és húga, Anya kritikus állapotban voltak. A kislány születése után négy nappal sajnos feladta a harcot. Ha nem lett volna a másik baba, Alison szerint nem vészelte volna túl ezt a tragédiát.

A kisfiú túlélte a kritikus időszakot, de mivel a születés után agyvérzést kapott, kétszer is műteni kellett. Valószínűleg egész életében kerekes székre lesz szüksége.

„Cody a műtétek miatt sokáig nagyon gyenge volt, csak a születése utáni ötödik hónapban vihettük őt haza. Szerencsére szépen nő, és a súlya is megegyezik egy vele egykorúéval, így bizakodóak vagyunk" – mondta Alison, aki azt is elárulta, hogy kisfia nagyon boldog baba. 

A képeket a babákról és a szülőkről itt tudod megnézni!