Meg sem mozdult két hétig, hogy gyerekei életben maradhassanak

Forrás: Thinkstock -
terhesség tragédia mesterséges megtermékenyítés iker remény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 36 éves Alison Barker hétévnyi sikertelen próbálkozás után esett teherbe. Ikrei azonban 5 és fél hónapra születtek meg, és az öröm tragédiába fordult át.

„Évek óta semmi másra nem vágytam, csak arra, hogy végre anya lehessek" - mondta az asszony, aki már szinte feladta a reményt, amikor a hatodik mesterséges megtermékenyítés sikerrel járt. Ezután kiderült, hogy ikrekkel terhes.

A nagy boldogság azonban nem tartott sokáig. A terhesség 20. hetében furcsa fájdalmai lettek Alisonnak, akit férje azonnal be is vitt a kórházba. Az orvosok megállapították, hogy beindult a szülés, amit erős gyógyszerekkel próbáltak megakadályozni. A nőt azonnal ágyba parancsolták, még a mosdóig sem mehetett el. Két hétig meg sem mozdult, hogy esélyt adjon a gyerekeinek.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

Két hét múlva végül világra hozta babáit. Cody és húga, Anya kritikus állapotban voltak. A kislány születése után négy nappal sajnos feladta a harcot. Ha nem lett volna a másik baba, Alison szerint nem vészelte volna túl ezt a tragédiát.

A kisfiú túlélte a kritikus időszakot, de mivel a születés után agyvérzést kapott, kétszer is műteni kellett. Valószínűleg egész életében kerekes székre lesz szüksége.

„Cody a műtétek miatt sokáig nagyon gyenge volt, csak a születése utáni ötödik hónapban vihettük őt haza. Szerencsére szépen nő, és a súlya is megegyezik egy vele egykorúéval, így bizakodóak vagyunk" – mondta Alison, aki azt is elárulta, hogy kisfia nagyon boldog baba.

A képeket a babákról és a szülőkről itt tudod megnézni!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.