Gyerekkel is lehet fesztiválozni, nem kell azért otthon maradnod, mert szülő lettél. A Szigeten családi kempinggel várják a gyermekes családokat, úgyhogy nem kell kihagynod az év egyik legnagyobb buliját. Bemutatjuk a családi kempinget, ahol kicsik és nagyok is jól érzik magukat.

Sokan vállalnak már fiatalon gyermeket, viszont továbbra is szeretnének néha egy jót bulizni, akár a csemetével közösen. A Sziget a közös időtöltésre vágyó családokra is gondolt, már 3 éve gyerekeseknek kitalált, külön kempinggel kedveskedik a látogatóknak, ahol animátorok is hozzásegítenek a vidám napokhoz. Ausztrál, német, holland, francia és magyar családok szállnak meg itt, akik az elmúlt években már össze is barátkoztak. Kétévestől 14 éves korig jönnek gyerekek, egy holland család szinte csak aludni jár be.

Forrás: Sziget Fesztivál Official

„Összesen 60 sátorhelyet biztosítunk kifejezetten családok részére, ahová az idén 38 család vett előre jegyet. Sokan csak már itt a Szigeten veszik észre, hogy gyerekbarát kemping is van a játszótér szomszédságában, ők azonnal átköltöznek hozzánk, miután felfedezték a szolgáltatásainkat. Ez a kemping a gyerekekre van kitalálva: két animátor szórakoztatja a kicsiket reggeltől estig, és egy játszóházban is elfoglalhatják magukat. Az animátoraink mind szakképzettek, még az önkéntesek is óvó- vagy tanító nénik. Mindenki imádja a gyerekeket. De nem úgy kell ám elképzelni, hogy reggeltől estig itt hagyják rájuk a gyerekeket. Ezek a családok szeretnek együtt lenni, szórakozni, de a szülők néha igénylik, hogy kettesben is eltöltsenek pár órát. Gond nélkül, nyugodtan elmehetnek szórakozni. De néha csak az egyik szülő megy el koncertre, a másik addig bent játszik. Az egész kemping úgy működik, mint az élet: ha jóban vagy a többiekkel, akkor simán rábízod a gyerekedet egy másik családra. Éjszakra azért nem hagyják a szülők másra a csemetéjüket.  De ez a kemping tényleg a családról szól, olyan emberek laknak itt, akik mint család szeretnek együtt lenni. Együtt jönnek-mennek, délután együtt pihennek az árnyékban. Látjuk, hogy honnan jönnek, hisz a harmadik éve működik” - magyarázta M. Horváth Veronika programkoordinátor.

Mi minden áll a szülők rendelkezésére?

A mosdó és a zuhanyzó olyan, mint a többi kempingben, nincs külön gyerekvécé, de a tisztaságra sokkal jobban odafigyelnek. Van pelenkázóhely és egy külön sátor a kényelmes és diszkrét szoptatáshoz. A bébiételt is meg lehet melegíteni, ehhez mikrohullámú sütőket biztosítanak.

Újdonság az esti záróprogram

A Nagyszínpad műsora minden este valamilyen látványos show-elemmel zárul, például lufieregetés, konfetti- vagy festékparti. A kicsikkel nehéz ezekhez hozzájutni, így lecsípnek egy kicsit ebből, és a picik számára is rendeznek egy minipartit a kemping zárásaként.

 

Palya Bea rendszeresen viszi magával a kislányátForrás: Facebook/Palya Bea
Palya Bea évek óta viszi magával fesztiválozni kislányát
A Life.hu kolléganője többször is találkozott Palya Bea énekesnővel Kapolcson, a Művészetek Völgyében. Bea, ha nem egy napra megy, akkor rendszeresen viszi magával másfél éves kislányát a fesztiválokra.
"A kisgyerekes fesztiválozáshoz szerintem kell valami ősbizalom, hogy a buliban minden rendben lesz. Aztán nem árt hozzá egy fiatalos nagymama, én anyuval csináltam végig két Palya-udvart is Kapolcson, így minden szerepemben tudtam tobzódni, egyszerre voltam énekes-anya-udvargazda.
Ha csak egy napra megyek játszani, nem viszem magammal Lilit. Akkor enyém a buli, de neki éneklem a koncert utolsó számát...