Rengeteg ember dolgozik azon, hogy a Sziget Fesztiválon minden tökéletesen működjön. De valóban irigyeljük azokat a fiatalokat, akik „hivatalból" töltik az idejüket a Szigeten? Bemutatjuk a legjobb munkákat, amiket nehéz kifogni!

A Sziget Kft-nél csapódik le nagy részben a fesztiválon dolgozó munkások leszervezése a különböző feladatokra. Rajtuk keresztül körülbelül 2000 munkavállaló talál nyári elfoglaltságot, amelyet a szórakozással is egybeköthet.

Hoszteszek a Sziget VIP bejáratánálFotó: Zsigmond László/Life.hu

 „A jelenleg érvényben lévő szabályok miatt a 18 év alatti diákok foglalkoztatása nyári munka keretében körülményes, így elsősorban 18 év fölöttiekkel dolgozunk. A műfaj is megkívánja, hogy legyen bizonyos érettsége az alkalmi munkavállalónak.

Persze bizonyos munkakörökben előfordulhatnak a 18 éven alattiak is. Őket leginkább az információnál alkalmazzuk. Átlagos órabért kapnak a nálunk dolgozók, amiben van eltérés munkakörtől függően. Jelentős részben az előző évben bevált embereket alkalmazzuk”- tudtuk meg Tóth Tibortól.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

 Bemutatjuk, melyek a legkeresettebb munkák

  • A legkurrensebb munka a babyszitter, ami nem a gyerekek felügyeletét jelenti, hanem a fellépő zenekarok gardírozását. A művészeket a reptérről be kell hozni, a stábot elvinni a szállodába, városnézésre. Itt a nyelvtudás nagyon fontos, de kell, hogy legyen stílusa, karizmája is a munkavállalónak, és határozottnak, ügyesnek kell lennie, kiemelt problémamegoldó képességgel.  
  • Információs pultnál is szeretnek dolgozni, itt diákok is előfordulnak.
  • A Szigetre közlekedő hajójáraton hoszteszkedni is sokan szeretnének. 
Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Előretör az önkéntes munka

Idei újdonság, bár az elmúlt néhány év alatt jutottak odáig, hogy meglehetősen sok önkéntes -  több mint 700-an dolgoznak, akár a fent említett munkakörökben is. Nem ingyen munkaerőnek gondolják őket, hanem olyan önkénteseket várnak, akik szeretnék megismerni, belelátni a fesztiválszervezés bugyraiba. Ők munkaruhát, meleg ételt is kapnak, napi 6 órát kell dolgozniuk és szigetelhetnek is.