Ezek a legkeresettebb munkák a Sziget Fesztiválon!

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
fesztiválozás Sziget2015 munka nyári munka
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rengeteg ember dolgozik azon, hogy a Sziget Fesztiválon minden tökéletesen működjön. De valóban irigyeljük azokat a fiatalokat, akik „hivatalból" töltik az idejüket a Szigeten? Bemutatjuk a legjobb munkákat, amiket nehéz kifogni!

A Sziget Kft-nél csapódik le nagy részben a fesztiválon dolgozó munkások leszervezése a különböző feladatokra. Rajtuk keresztül körülbelül 2000 munkavállaló talál nyári elfoglaltságot, amelyet a szórakozással is egybeköthet.

Hoszteszek a Sziget VIP bejáratánál Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„A jelenleg érvényben lévő szabályok miatt a 18 év alatti diákok foglalkoztatása nyári munka keretében körülményes, így elsősorban 18 év fölöttiekkel dolgozunk. A műfaj is megkívánja, hogy legyen bizonyos érettsége az alkalmi munkavállalónak.

Persze bizonyos munkakörökben előfordulhatnak a 18 éven alattiak is. Őket leginkább az információnál alkalmazzuk. Átlagos órabért kapnak a nálunk dolgozók, amiben van eltérés munkakörtől függően. Jelentős részben az előző évben bevált embereket alkalmazzuk”- tudtuk meg Tóth Tibortól.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Bemutatjuk, melyek a legkeresettebb munkák

  • A legkurrensebb munka a babyszitter, ami nem a gyerekek felügyeletét jelenti, hanem a fellépő zenekarok gardírozását. A művészeket a reptérről be kell hozni, a stábot elvinni a szállodába, városnézésre. Itt a nyelvtudás nagyon fontos, de kell, hogy legyen stílusa, karizmája is a munkavállalónak, és határozottnak, ügyesnek kell lennie, kiemelt problémamegoldó képességgel.
  • Információs pultnál is szeretnek dolgozni, itt diákok is előfordulnak.
  • A Szigetre közlekedő hajójáraton hoszteszkedni is sokan szeretnének.
Fotó: Zsigmond László/Life.hu

Előretör az önkéntes munka

Idei újdonság, bár az elmúlt néhány év alatt jutottak odáig, hogy meglehetősen sok önkéntes - több mint 700-an dolgoznak, akár a fent említett munkakörökben is. Nem ingyen munkaerőnek gondolják őket, hanem olyan önkénteseket várnak, akik szeretnék megismerni, belelátni a fesztiválszervezés bugyraiba. Ők munkaruhát, meleg ételt is kapnak, napi 6 órát kell dolgozniuk és szigetelhetnek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.