Az RNLI (Királyi Nemzeti Mentőcsónak Intézet) felelőtlenséggel vádolja a britek kedvenc túlélősztárját, aki gyakorlatozás során a Half Tide Rocks sziklákon hagyta 10 éves kisfiát.

Bear Grylls, aki az RNLI nagykövete, kisfiát is bele akarta vonni abba a gyakorlatozásba, amelyet a brit mentőosztagnak tartott. A brit túlélősztár, aki korábban elárulta, milyen furcsa módon kérte meg felesége kezét, Twitteren tette közzé azt a fotót, amelyen 10 éves kisfia, Jesse látható az abersochi Half Tide Rocks sziklákon hagyva.

Bear Grylls fia, Jesse a Half Tide RocksnálForrás: Twitter/Bear Grylls

"Jesse és az RNLI gyakorlata, hogy kimentsék őt a sziklákról" - írta a fotóhoz. Az RNLI szóvivője elmondta: Grylls a hét folyamán megkereste őket egy közös gyakorlatozás miatt, arról azonban nem volt szó, hogy ehhez 10 éves fia is csatlakozik. "A csapat azt mondta, fogalmuk sem volt róla, hogy Grylls fia lesz ott a sziklákon, mivel nagyon veszélyes. Én biztos, hogy nem hagytam volna ott a fiam" - mondta el a mentőosztag menedzsere, Gareth Hughes a Daily Postnak.

Hozzátette: reméli, senki nem akarja utánozni Gryllst, és bár szerencsére senkinek sem esett bántódása, reméli, az embereket ez nem arra fogja ösztönözni, hogy Gryllshez hasonlóan cselekedjenek.