A korábbi hírek még arról szóltak, hogy a hercegi pár a harmadik babát tervezi, de a legfrissebb értesülések szerint Vilmos meggondolta magát. No, nem azért, mert besokallt a gyereksírástól vagy gyerekneveléstől, hanem azért, mert félti Katalin hercegnét.

A kétéves kis György herceg és a nemrégen született Sarolta hercegnő után Katalin és Vilmos egy harmadik gyerek örökbefogadásán gondolkoztak. Erről Erzsébet királynő hallani sem akart, mert szerinte Katalin már így is rengeteg, több száz éves hagyományt és szabályt rúgott fel önhatalmúlag. Katalin azonban köti az ebet a karóhoz, és kijelentette, ha nem fogadhat örökbe egy gyereket, akkor inkább szülne még egyet. Ezt pedig nem is szeretné sokáig húzni: még 35. születésnapja előtt szeretné világra hozni a harmadik trónörököst.

Forrás: AFP/Lionel Bonaventure

A People magazin úgy tudja, Vilmos egyáltalán nem támogatja felesége tervét, mert attól tart, egy újabb terhesség veszélyeztetné Katalin egészségi állapotát. A félelme pedig nem alaptalan: a kis Sarolta születése után az orvosok kivizsgálták a hercegnét, és határozottan kijelentették, hogy nem lenne biztonságos, ha Katalin újabb babát vállalna.

/1507/Isten2015721162620