Ben Affleck után szabadon: amikor a férj a dadust választja

Forrás: Thinkstock -
házasság feleség Ben Affleck Jennifer Garner megcsalás dadus férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hete robbant a hír, hogy a válását  bejelentő Ben Affleck máris a bébiszitterrel randizik. A kapcsolatuk állítólag már tavasz óta tart, vagyis vele csalta feleségét a színész. Affleck nem az első - és valószínűleg nem is az utolsó - azon sztárok körében, akik feleségük helyett a fiatal, hamvas bébiszittert választották. De nem csak a hollywoodi férjek vadásznak előszeretettel az alkalmazottaikra - íme, egy hétköznapi asszony daduskálváriája.
Ben Affleck és Christine Ouzounian exdadus Affleck és Jennifer Garner kisfiával, Samuellel vásárol Forrás: Northfoto

Az, hogy a férj megcsalja a feleségét a dadussal, a legtöbb nő számára csak egy unalmas klisé - a 38 éves Angliában élő Abigail Murphy azonban saját bőrén tapasztalta meg, milyen az, amikor mindez valósággá válik.

Amikor még boldogan éltek

A nő 20 évvel ezelőtt ismerkedett meg Bennel, későbbi férjével, találkozásuk után fél évvel pedig össze is költöztek. Boldogságuk két év múlva teljesedett ki: Isten előtt is szentesítették kapcsolatukat. Ezután hamarosan saját házba költözhettek, majd először a fiuk, két évvel később pedig a lányuk is megszületett.

Nem sokkal azután, hogy a második gyermekük megszületett, elhatározták, hogy segítséget keresnek a két csemete mellé:

olyan bébiszittert akartak, aki velük is lakna, és a nap 24 órájában foglalkozni tud a porontyokkal.

Hamarosan rá is találtak a 21 éves Annára, aki örömmel költözött Angliába a munka kedvéért.

A dadus

Anna átlagos kinézetű, hosszú vörös hajú lány volt, aki nagyon jól bánt a gyerekekkel, sőt hamarosan az is kiderült, hogy a férjjel is jól megértik egymást.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

Túlságosan is jól.

Abigail kezdetben nem bánta, hogy Ben Annával megy el a koncertekre vagy kiállításokra, mivel esténként ő már túl fáradtnak érezte magát az ilyen programokhoz. Körülbelül fél éve volt a családdal a dada, mikor a feleség gyanakodni kezdett: amikor öten mentek valahova, egyre inkább kívülállónak érezte magát. Gyanúja hamar beigazolódott,

Ben egy nap SMS-ben szakított vele, azzal az indokkal, hogy már nem szereti, és szerinte Abigail sem szereti őt. Amikor a feleség rákérdezett, hogy van-e valakije, azonnal bevallotta, hogy beleszeretett Annába.

A kezdeti sokk után Abigail úgy döntött, nem csinál botrányt a gyerekek miatt, ezért

négy hónapon át úgy éltek, hogy a férj esténként a bébiszitter szobájába ment aludni, majd reggel még a gyerekek előtt felkelt, hogy azok mindebből semmit ne vegyenek észre.

Végül a feleség úgy döntött, ő maga költözik el a házból, nem akarta ugyanis gyermekeit elszakítani sem Annától, sem az apjuktól.

Illusztráció. Forrás: Thinkstock

A férj szemszögéből

Ben mindig is érezte, hogy ebben a kapcsolatban ő az, aki több szenvedélyt vitt bele, a felesége részéről mindezt sosem érezte igazán. Nem tartja magát hibásnak olyan értelemben, hogy nem ő kereste az új kapcsolatot, a helyzet adott volt Anna érkezésével. Amikor elszánta magát arra, hogy bevallja Annának érzéseit, a lány sírva közölte, hogy ő is így érez már egy ideje. Ben sem szerette volna, ha a gyerekek sérülnek ebben a helyzetben, és nagyon hálás Abigailnek, amiért végül ő ajánlotta fel, hogy elköltözik.

A párterapeuta szemszögéből

Az Affleck-botránnyal és Abigail történetével kapcsolatban bennünk mint kívülállókban az az alapvető kérdés merült fel, hogy vajon miért dönt úgy egy feleség, hogy gyermeke mellé egy vonzó, szemtelenül fiatal lányt választ dadusnak? Vajon ennyire biztosak ezek az asszonyok saját magukban és házasságukban? Vagy úgy vannak vele, hogy ha férjük meg akarja őket csalni, akkor úgyis talál majd rá módot? Kérdéseinkre Deáki Tímea párterapeuta adta meg a válaszokat.

Deáki Tímea szerint

Az, hogy egy feleség fiatal dadát vesz fel a házhoz, az alapvető magabiztosság mellett praktikus is. Egy koros, nem kellően szimpatikus gyermekfelügyelő nem feltétlenül jó a gyerekeknek, és így a szülőknek sem. A fiatalság a rugalmasságot és a gyerekekkel való könnyebb azonosulást is jelenti. Vagyis egy fiatal dadustól nemcsak gondolom, de el is várom, hogy legyen kedve és ereje a kisgyerekem után futni, míg egy idősebbtől ez már nem feltétlenül elvárható.

Az persze nem látszik az elején, hogy milyen lesz a dadus, kikezd-e a férjjel, de biztos, hogy a felvétele előtt komoly szűrőn esik át. És ne menjünk el amellett sem, hogy egy ilyen megcsalási ügyhöz két ember kell. Lehet bármilyen vonzó és fiatal a dadus, ha a házasság kellően jó alapokon nyugszik. A feleségnek tudnia kell, hogy mi az a pont, amikor már többet lát mondjuk a dadusból a férj, mint korábban. Az azonban semmiképp nem erősíti a feleség pozícióját, ha a dadussal szemben próbál jobb lenni a férjéhez. Ezzel ugyanis leértékeli magát a "betolakodó" nővel szemben, és ez ellenérzéseket válthat ki a férjből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.