Citromillatú dolce vita - A Sorrentói-félsziget téged is megbabonáz!

Forrás: Thinkstock -
Olaszország utazás Sorrento nyaralás kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Sorrentói-félsziget az egyik olyan hely Olaszországban, ahová elképesztő mennyiségű turista érkezik évente, és az okok egyszerűek: pezsgő éjszakai élet, finom ételek, leírhatatlan természeti tájak, balzsamos időjárás. De nyáron van egy másik aspektus is, ami felülmúlja az összes többit: a csillogó kék tenger, minden szépségével, szerethetőségével. 

Barangolj a színek, ízek és illatok földjén!

Egy olaszországi vakáció mindig igazi élménykavalkád, felszabadítja a lelket, és utat nyit a felejthetetlen élmények felé, miközben teljesen függővé tesz. A városok legendásak, a falvak élő műalkotások, a gyönyörű hegyek, az idilli tavak mágnesként vonzzák az aktív pihenést keresőket, és minden régiónak megvan a maga személyisége. A „dolce vita” hazájába könnyű beleszeretni, és annyi látnivalót rejt magában, hogy nem könnyű eldönteni, melyik részére érdemes menni.

Ravello, Sorrentói-félsziget Forrás: Thinkstock

A Nápolyi-öböl és a Salernói-öböl között húzódó Sorrentói-félsziget az egyik legkedveltebb turistacélpont egész Olaszországban, és ha pontozni lehetne, minden bizonnyal kiérdemelné a maximális pontszámot.

Csodálatos természeti szépsége, kellemes klímája és a települések sajátságos hangulata a 18. század óta vonzza az utazókat, de a táj meghódította a rómaiak szívét is, akik szebbnél szebb villákat építettek a tenger mellé.

Visszafogott báj, tökéletes harmónia

Amikor először pillantod meg a Sorrentói-félsziget déli oldalán végigfutó Amalfi-partot, cseppet sem fogsz csodálkozni azon, hogy az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Amalfi partja Forrás: Thinkstock

Egyedülálló vonzerejét sziklás teraszok, meredek szakadékok, cukorkaszínű házak és a mélykék tenger csábító kombinációja adja, a felfedezőutad során szebbnél szebb településre bukkanhatsz, de mind közül Positano a legfotogénebb. Az egykori halászfaluból mára elegáns üdülőhely lett, gyönyörű pasztellszínű épületekkel, kozmopolita éttermekkel, exkluzív üzletekkel, fantasztikus panorámával.

A Life.hu extra tippje

Karakán, kaotikus, lüktető, mégis a turisták egyik kedvenc városa. Nápolyban eheted életed legjobb pizzáját, múzeumjaiban láthatod a világ legérdekesebb kincseit, és az utcákat járva hiteles képet kaphatsz az igazi Olaszországról. Szicília-Sporting Baia legjobb ára: 260.900 forint/fő/7 éjtől

Ahol Greta Garbo is szívesen vakációzott

A 350 méter magas Monte Torello tetején található Ravello a híres itáliai költő, Boccaccio szerint a legcsodálatosabb hely Olaszországban, ahol egykor Greta Garbo, Tennessee Williams és Jacqueline Kennedy Onassis is szívesen vakációzott. A hegyek között megbújó Furore idilli atmoszférájával, Maiori ízletes konyhájával, Minori pedig az 1. században épült római villák maradványaival kelti fel az ideérkezők figyelmét.

Minori egyik utcája (balra) és a kilátás a városból (jobbra) Forrás: Thinkstock

A kulturális és gasztrokalandok után jólesne egy kis lubickolás a tengerben? Az olasz partvidék eme része viszonylag kevés stranddal büszkélkedhet, ráadásul ezeket nem is olyan könnyű megközelíteni, de a fantasztikus látvány bőségen kárpótol az erőfeszítésekért.

Life.hu tipp

Amalfi a „Isteni tengerpart" legtörténelmibb városa, amit nem szabad kihagynod a látnivalók sorából, ám ha kevésbé nyüzsgő helyre vágysz, a sétányokkal, lépcsőkkel és templomokkal tarkított Praiano csendesebb élményt ígér.

Koccints limoncellóval a nyárra!

A Nápolyi-öböl délkeleti partján fekvő kikötőváros, Sorrento sok-sok látnivalót kínál, és tökéletes kiindulópont Capri, Ischia, Nápoly és Pompeji felfedezésére. A főtér (Piazza Tasso) az óváros szíve, a szűk sikátorok történelmi épületeket és színes üzleteket rejtenek. Itt biztosan nem maradsz éhen, a hangulatos kis utcákban egymást érik az éttermek, és ha meglátod a környéken termő citromok méretét – kb. akkorák, mint egy grépfrút –, tudni fogod, hogy miért olyan istenien finom a limoncello (olasz citromlikőr, a szerk.).

Vico Equense a félsziget egyik legfestőibb települése, ahol kellemesen lazíthatsz, ám a gyógyüdülőhelyként ismert Massa Lubrensét, valamint a környező falvakat is érdemes felkeresned, amelyek nem annyira ismertek a turisták körében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.