Már 7 évesen heroinfüggő volt! A saját anyja szoktatta rá!

Forrás: AFP/Boris Rössler -
függő örökbefogadás Születés normális heroin erőszak börtön
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Emma Monks első babája születésével változtatott az életén: kilépett anyja árnyékából, hogy boldog gyerekkort biztosítson a kicsinek – mást, mint amilyenben neki kellett felnőnie.

Az egykori heroinfüggő a rács mögött hozta világra babáját, akit szeretett volna örökbeadni, de végül meggondolta magát. „Megszakítottam az örökbefogadást. Nem tudtam elképzelni, hogy ne csókoljam meg újra és újra a kisbabám homlokát” – nyilatkozta a nő, akit anyja szoktatott rá a heroinra, és csak gyereke adott neki elég erőt a leszokáshoz.

A kép illusztráció Forrás: AFP/Boris Rössler

„Egy nap hazamentem, és anyukámat az egyik barátjával találtam a konyhában. Megkérdeztem, hogy mit csinálnak. Erre megfogott, felültetett a pultra, a számba adott egy csövet, és azt mondta, hogy szívni kell. Így is tettem. Ezután már nem emlékszem sok mindenre, valószínűleg kiütött az anyag. Másnap felhozta a cuccot a szobámba, és azt mondta, hogy ez a mi titkunk lesz. Én pedig örültem, hogy anyával együtt csinálhatok valamit” - mesélte a Mirrornak Emma.

Ez évekig így folytatódott, minden nap együtt drogoztak, majd 11 éves korában elvették az anyukájától, de 16 évesen visszaszökött hozzá. Aztán 22 évesen megszülte első gyerekét.

Azóta 10 év telt el, és boldog párkapcsolatban él egy férfival, akitől még három gyereke született. A lánya egyébként most lett hét éves, vagyis abba a korba lépett, amikor Emma szenvedései is elkezdődtek. Ez nem is érintette könnyen az anyát, sokszor eszébe jutnak a régi dolgok, de semmi másra nem vágyik jobban, mint egy normális életre, és, hogy boldogok legyenek a gyerekei.

Emma anyja, Julie is teljesen tiszta már, de lánya azt mondja, soha nem fog tudni megbocsájtani neki. A gyerekeit pedig soha nem bízná rá.

Ilyen az élet drogos szülők mellett – sokkoló fotók

Egy orosz művész egy fiatal, kábítószeres pár és kétéves kislányuk megrendítő mindennapjait örökítette meg. Nagyon durva fotók következnek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.