„Vogue 100: a stílus évszázada” címmel nyílik kiállítás a National Portrait Gallery múzeumban Londonban, ahol a híres divatmagazin legbotrányosabb és leghíresebb fotóit állítják ki.

„Elképesztően büszkék vagyunk erre a gyűjteményre, ami jól példázza azt a filozófiát és munkát, amit a Vogue képvisel” – nyilatkozta a főszerkesztő, Alexandra Schulman.

A kiállításon a leghíresebb fotósok (Cecil Beaton, Lee Miller, Irving Penn, Snowdon, David Bailey, Corinne Day, Patrick Demarchelier, Nick Knight, Herb Ritts, Mario Testino, Tim Walker and Albert Watson) már-már kultikussá vált képei lesznek kiállítva. Ott lesz például az az 1993-as fotósorozat is az akkor még 19 éves Kate Mossról, amiért többen pornográfnak ítélték a lapot, de Mario Testino híres fotója is kiállításra kerül, amit a modellről készített 2008-ban.

Fotó: Mario Testino/VOGUE

A divatfotók mellett történelmi jelentőségű képek is lesznek, mint az 1941-es „A divat elpusztíhatatlan” című fotó. Persze Charlie Chaplin és Fred Astaire képeit is megtekinthetik a látogatók.

Néhány képet a válagatásból itt találsz!