Tágas, modern, fehér terek – a skandináv lakberendezési stílusról a legtöbb embernek elsőre ezek a jelzők jutnak eszébe. Ez részben igaz is, hiszen ez a stílus lényegében az egyszerűségről és természetességről szól, ha azonban közelebbről is megismerkedsz a skandináv lakberendezéssel, rájössz majd, mennyi kreatív lehetőséget rejt még magában. 

Forrás: furnishideas.com, for-interieur.fr

A skandináv stílust tükröző bútorok még egyszerűségük ellenére sem tartoznak a legolcsóbbak közé, de nem kell megijedned, vannak olyan trükkök, amik segítségével – nagyobb költekezés nélkül is – északi hangulatot alakíthatsz ki az otthonodban. 

Forrás: interiordesignfiles.com
Valami régi, valami új - Bújtasd otthonodat vintage köntösbe

Vonzódsz a régiségekhez, és a véredben van a DIY-hajlam? Akkor lakberendezési kalandozásunk következő állomását imádni fogod! Megmutatjuk, hogyan varázsolhatsz otthonodban vintage hangulatot!

  • Mivel a skandináv országokban a napsütéses órák száma igen alacsony, nagy ablakokkal és világos színekkel próbálják kompenzálni a kinti sötétséget. 
  • A bútorok egyszerűek, és csak annyi van belőlük, amennyire feltétlenül szükség van. Így lesznek a skandináv lakások tágasak és szellősek. 
  • A világos, semleges színű falak remekül mutatnak a fa bútorokkal, kiegészítőkkel, tudják ezt jól a skandinávok – ez a hagyományos skandináv enteriőr alapja. A fát alapanyagként bútorokon, dísztárgyakon és burkolatként egyaránt hasznosítják.
  • A meleg hatású anyagok, mint például a gyapjú és pamut használatával könnyedén tudnak egy lakásból valódi otthont varázsolni. 
  • A fehér vagy világos falakat és az egyszerű, letisztult bútorokat szívesen dobják fel puha, mintás textíliákkal, színes kiegészítőkkel és zöld növényekkel. 
  • A skandináv lakások jellegzetes kiegészítője a meghitt melegséget árasztó kandalló vagy kályha és a természetességet sugárzó, ízlésesen elrendezett farakás. 

Még több részletre vagy kíváncsi a skandináv lakberendezéssel kapcsolatban? Lapozd végig galériánkat! 

/1509/Skand2015910184220