Nem tudsz lefogyni? Változtass néhány szokáson!

Forrás: Thinkstock -
fogyás szokás fittség nehézség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindent elkövetsz azért, hogy lefogyj, de valahogy mégsem akar sikerülni? Érdemes lenne pár szokásodon változtatni. Adunk néhány tippet.

1. Túl sokat eszel az egészséges ételekből.

Oké, hogy a hal és a csirkehús diétás, illetve a rizzsel sincs gond, de ha ezekből annyit eszel, amennyi csak beléd fér, akkor majdnem ugyanott tartasz, mintha hamburgereztél volna egyet.

2. Kihagyod a reggelit.

A reggeli a legfontosabb étkezés. Ezen áll vagy bukik az egész. Reggel kell beindítanod az anyagcserédet.

Forrás: Thinkstock

3. Állva eszel.

Eszeveszett kajálásba fulladhat, ha a nyitott hűtő előtt állsz, és csak egy kis diétás pulykamellett eszegetsz. Mindig ülj le, és szánj időt az evésre.

4. Nem alszol eleget.

A fogyáshoz aludni is kell, ez tény. Az étvágyad is kisebb lesz, ha éjjel legalább 7 órát sikerül az ágyban töltened.

5. Ezerrel tolod a "diétás" kaját.

Attól, hogy rá van írva, hogy light, még nem leszel tőle könnyebb, maximum sokkal több vegyi anyagot vittél be, mint kellett volna. Egyszer-kétszer, csalós napon belefér egy diétás kóla vagy light csoki, de egyébként ezeket a termékeket is ki kellene iktatnod az étrendedből.

6. Otthagyod a zöldségeket a tányérodon.

Pedig épp zöldségeket kellene enned a fogyás érdekében. Hiába edzel, és hiába nem eszel semmi szénhidrátot, ha nem rágcsálsz elég zöldet.

7. Csak kardiózol.

Öreg hiba! Az izom égeti a zsírt, ezért fontos, hogy súlyzós edzéseket is beiktass. Ha növeled az izmaidat, csökkented a zsírodat. Ilyen egyszerű az egész.

Forrás: Thinkstock

8. Nem eszel eleget

Ne éheztesd magad, mindig legyél tele, csak éppen tészta helyett zöldséget kellene enned, kenyér helyett rizst, csoki helyett pedig egy kevés gyümölcsöt. Hidd el, meg lehet szokni. Egyáltalán nem szabad éhezned, ha diétázol!

9. Mindig eljársz vacsorázni.

Ha magadnak készíted az ételeidet, pontosan tudod, mi van benne. Az éttermekben teljesen biztos, hogy nem kókuszvajban sütötték ki a húst, és ki tudja, mennyi cukor van a levesben. Ha mégis úgy döntesz, hogy nem otthon eszel, válassz salátát, csirkét és bor helyett vizet igyál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.