Láttuk a fényképeit, értékeltük csodás fogyását, de végre személyesen is megkérdezhettük Varga Izabellát: mitől néz ki ennyire csodásan két gyermek után is.

Varga Izabella, a Barátok közt Balogh Nórája a sorozatban egy szerelmes nőt játszik, akinek külseje a szerepe szerint megújult. A színésznő remek formáját nemcsak a színfalak mögött hozza, érthető módon a való életben is büszkén vállalja új külsejét. A 42 éves színésznő úgy néz ki, mint egy vadító huszonéves, kirobbanó formában van. Izabella a Szombat Esti Láz után kapott rá a testmozgásra, és azóta kitartóan jár az edzőterembe.

„Olyan típusú életmódváltásba kezdtem, amitől azt remélem, hogy jobban fogom érezni magamat a bőrömben. Sportolok, és egyre inkább úgy érzem, hogy közeledek a felé a cél felé, amit kitűztem magamnak. Nem az érdekelt, hogy mekkora a fenekem, hanem az, hogy erős legyek, és fitt, ne legyek fáradt, minél jobban bírjam a strapát. Nem az volt a lényeg, hogy nézek ki, hanem hogy hogyan érzem magam” - árulta el Izabella.

Fotó: Marton Szilvia/Life.hu

„Ahhoz, hogy ilyen alakom legyen, elsősorban a szokásaimon és az étrendemen változtattam. Például kihagyom a vacsorát. Eddig is 80 százalékban a paleo étrendet követtem, de most 99 százaléknál tartok. Nem vagyok fanatikus, ha egy vendégségben pizzát raknak az orrom elé, akkor nem szólok, természetesen egy szeletet megeszem. De otthon más a helyzet: 9 éve nem eszem cukrot, csak zöldséget, gyümölcsöt, húst fogyasztok. A gyerekeim viszont ehetnek édességet, nem tiltom őket el tőle. Abban hiszek, hogy a példa ragadós lesz, ők is egyszer majd ezt az étkezést választják, önszántukból. Persze odahaza olyat főzök, de nem vagyok velük szigorú. Ha megkívánnak egy vattacukrot a strandon, akkor veszek nekik, és nyáron mindennap elmentünk fagyizni is. Csak annyi volt a különbség, hogy én a paleo nyalánkságot választottam, ők pedig a szívük szerintit. A nagyobbik lányom az iskolába csomagolva már ilyen ételeket visz, ő már igényli a paleo tízórait, ebédet. Én egyszerűen csak annak a gondolatnak mentén próbálok élni, hogy ne vegyszerekkel épített és szépített dolgokat tegyek az asztalra, hanem zöldségeket és gyümölcsöket olyan formában, ahogy a természetben előfordulnak. A feldolgozott élelmiszereket próbálom száműzni a konyhánkból. A férjem, ha itthon van, azt eszi, amit mi, ha távol van, akkor azt, amit megkíván” - magyarázta a színésznő, aki sokat is sportol, bár napi rendszerességgel nem tudja felkeresni az edzőtermet.

„A nyári szünidő alatt nem volt erre időm, inkább a családommal csináltunk közös programokat. Most, hogy kezdődik az iskola, amíg a gyerekek iskolában vannak, ismét enyém a pálya! De ez sem olyan egyszerű, hisz a forgatási rendünk rapszodikus, lehetetlen, hogy mindennap elmenjek. Sorozatszínészként ezt a legnehezebb megszokni, ugyanis mindig előző csütörtökön tudjuk meg a jövő hét beosztását. Így tervezni nem lehet, ez volt sokáig az akadálya annak, hogy valamit rendszeresen sportoljak. Nagy mázlim volt, amikor olyan edzőterem nyílt a közelünkben, ahol minden órában indult valami: gerinctorna, jóga, pilates stb. Nem lehetett arra hivatkozni, hogy nem értem oda egy órára, hisz egy másik utána kezdődött. Ez hozta meg az áttörést az életemben, hisz bármikor beeshettem. Később rákaptam a személyi edzőre, és azóta ragaszkodom hozzá. Ez egy más típusú és más minőségű munka, amiben azt szeretem, hogy rám koncentrál az edző, és úgy állítja össze az edzéstervet, hogy számomra a leghatékonyabb legyen. Íme, az eredménye!”