Ahol nem unatkozik a gyerek – 5 izgalmas kalandpark itthon

Forrás:holdfenyliget.hu -
Bükk kalandpark utazás szórakozás Alpokalja kirándulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan vége a strandidőszaknak, de attól még, hogy megérkezett az ősz és elindult a suli, nem kell, hogy véget érjenek az izgalmas szabadidős programok. Hazánkban számos, kihívást jelentő kalandpark közül lehet válogatni, amik legalább olyan szórakoztatóak a most beköszöntött hűvösebb időben, mint nyáron, és mindenki számára igazi színes élménykavalkádot kínálnak.

Tarzan nyomában

Semmi sem izgalmasabb a gyerekeknek annál, mint egy teljes nap játék a természetben! A szórakozás, a feltöltődés és az állatokkal való találkozás egyedülálló kombinációját nyújtja a Kecskeméthez közeli Kerekerdő Kalandpark, ahová érdemes szervezni egy hétvégi kirándulást. Az erdei akadálypályákon a gyerkőcök Tarzanként ugrálhatnak, lóghatnak, kipróbálhatják az airsoft lövészetet, íjászkodhatnak vagy számháborúzhatnak, de a ház körül élő állatokkal is megismerkedhetnek. Itt lehetőség nyílik az erdei tanösvény végigjárására is, a tájékoztató táblák segítségével a látogatók érdekes információkat tudhatnak meg a környék élővilágáról.

Forrás: kerekkaland.hu

Együtt mozog a család!

Felejthetetlen pillanatok, frenetikus hangulat, többórás felhőtlen szórakozás - a balatonfűzfői Serpa Kalandpark különleges felfedezőutazásra invitálja az egész családot, ahol a meseszép környezet már csak hab a tortán. Több méter magasan, változatos akadályok között fáról fára haladni izgalmas kihívás, a természet közelsége és a friss levegő mindenkit feltölt energiával. A szórakoztató központban különböző játékok gondoskodnak a gyermekek örömteli kikapcsolódásáról: a 9 méter magas mászótoronynál a legaktívabb lurkók is kiélhetik magukat, a drótkötél csúszda igazi kuriózum a bátor jelentkezők számára, ám a különböző nehézségű kalandösvények is maradandó élményt jelentenek a látogatóknak.

Forrás: serpakalandpark.hu

Adrenalinvadászat Szilvásváradon

Rengeteg szórakoztató attrakciót nyújt a Bükk legizgalmasabb kalandparkja, ahol a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a fizikai állapotának és életkorának megfelelő feladatot. A kalandpark kék pályája a Szalajka-patak fölött halad, és a varázslatos környezet még izgalmasabbá teszi a viszonylag könnyen teljesíthető kihívást. Az apróságok garantáltan élvezni fogják a „Mini Kalanderdő" kötélpályáit, és ha kedvük tartja, kincskereső expedícióra is indulhatnak. A nagyobbak sem fognak unatkozni, ők kipróbálhatják a monsterrollert (hegyi roller), és a trambulinon ugrálva a felnőttek is végre elengedhetik magukat.

Forrás: kalanderdo.hu

Aktív kikapcsolódás a fővárosban

A Nagyvárad tér mögötti Orczy Kalandpark kitűnő választás lehet azon gyermekes családok számára, akik a fővárosban laknak, és outdoor élményekre vágynak. A közel háromhektáros területen kialakított élménypark pályái változatos nehézségű akadályokból állnak, ahol a gyerekek és a vállalkozó szellemű felnőttek tesztelhetik kitartásukat, fizikai erőnlétüket és bátorságukat. A kalandparkban két gyakorlópálya van kiépítve, ahol az oktatók minden fontos tudnivalót elmondanak a pályahasználattal kapcsolatban. A csodálatos erdei környezet üdítő kikapcsolódást nyújt az ideérkező családoknak, a fák alatti piknik pedig még kellemesebbé, hangulatosabbá teszi a szabadban töltött időt.

Forrás: Facebook/Orczy Kalandpark

Extrém élmények az Alpokalján

A kalandpark mindazok számára remek szórakozás, akik szeretnek a természetben, friss levegőn mozogni, és a családtagjaikkal együtt töltenének el egy vidám, sportos délutánt. Az Alpokalján található Gyöngyösfalu kiválóan felszerelt kalandparkja változatos kihívásokat nyújt a bátor jelentkezőknek. Itt található hazánk legmagasabb mászófala, és egyik leghosszabb erdei drótkötélpályája is, a 30 méter hosszú csúszó korongpályán pedig új izgalmakat élhetnek át kicsik és nagyok egyaránt. A gyerekek próbára tehetik ügyességüket az Indián 7-próbán, végigsétálhatnak a mezítlábas élményösvényen, vagy suhanhatnak egyet a Száguldó Denevér pályán.

Forrás: holdfenyliget.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.