Idén ősszel divatos még az ombre hajfestés? Most már azok is bubit vágatnak, akik eddig tartózkodtak tőle? Milyen színek hódítanak az új szezonban? Vadon Zolit, a Life.hu hajszobrászátkérdeztük az új frizuratrendekről. Izgalmasak lesznek, efelől semmi kétség!

Milyen hajfestés hódít idén ősszel?

Az ombre és annak változataiszerintem nagyon sokáig divatosak maradnak. A korszak egyik meghatározó irányzata az ombre, ami innentől kezdve mindig fel fog tűnni valamilyen formában. Bár pár éve már az egyik nagy fodrászati márka bemutatta ezt a festési technikát, várni kellett a berobbanásával. Egyre több irányzata van, amik most ősszel nagyon népszerűek lesznek.

Forrás: Redken

A balayage sokkal természetesebb hatást kelt, a copacabana pedig egy melírozási forma, és abszolút olyan laza frizura, mintha épp a tengerpartról jöttünk volna. És ott van még a sombré is, ami lehetne más néven ombre light – itt sokkal kisebb a kontraszt a hajtő és a hajvégek között. A szabadkezes melírozási technikák nagyon népszerűek; itt abszolút a fodrászra van bízva, mely részeket készít el világosabbra és sötétebbre.

Forrás: Wella

Festés vagy melír?

Legyünk bátrabbak annál, mintsem hogy egyszínűre festessük tincseinket! Ha választanom kellene, azt mondanám, a festés hódít majd, egy kis melírral megspékelve.

Forrás: trevorsorbie.com

Marad a bubi egyeduralma?

A bubi az elmúlt években volt csúcsponton, most már a hosszabb irányzatok népszerűbbek. Sok potenciál van még ebben a formában; fel lehet nyírni például az egyik oldalt, vagy enyhén asszimetrikusan növeszteni. Akinek ilyen haja van még és nagyon szereti, de vágyik egy kis változatoságra, annak javaslom, hogy a vasalás helyett próbálja ki a hullámosítást; ezáltal új hangulatot kap az egész frizura. Merjünk tanácsot kérni a fodrászunktól, hogy az ő általa megálmodott fazont miképpen tudjuk még hordani.

Forrás: sassoon.com, Wella
Life.hu tipp
Az őszi sminkek mindig sokkal izgalmasabbak, mint a nyáriak, amikor a kánikula miatt a lehető legkevesebb festékből próbáljuk kihozni a maximumot. Larion Oscar sminkmestert kérdeztük arról, mire számíthatunk idén ősszel a sminkek terén.

Ha valaki hosszú hajra vágyik, milyen fazon lesz igazán trendi?

A frufrut hagyjuk kicsit lenőni két oldalra, amit bátran fésülhetünk akár mind a két irányba. Fő a változatosság, merjünk változtatni! A hölgyeknek javaslom, hogy inspirálják hajszobrászukat néhány új frizura fotójával, olyanokkal, amikbe elsőre beleszerettek. 

Forrás: Wella

Szőke, barna, vörös, fekete – idén mi a sláger?

A természetes szőke és árnyalatai lesznek most a nyerők. 

Forrás: Redken, Toni&Guy

Hogyan kezdjünk neki az őszi hajápolásnak?

A nyár általában nem múlik el nyomtalanula hajvégeken sem. A napsütéses órák száma, a magas hőmérséklet, a tenger sós vize, a hajvasalás mind mind komoly igénybevételnek teszik ki a hajat. Javaslom, hogy ősszel kicsit ügyeljünk jobban a hajápolásra pakolásokkal, kényeztető holmikkal, ezzel felkészítve a hajat a hidegebb időszakra. Otthon is sokat tehetünk a tincsek szépségéért. Szerencsére minden márka széles kínálattal rendelkezik hajpakolások terén. Ügyeljünk a sampon kiválasztásra, emellett balzsam rendszeres használata is fontos. Persze mindenből mértékkel! Időről időre javasolt a hajra erősebb époló holmikat is használni, például maszkot vagy pakolást. De a hajolaj is megújítja a hajvégeket, persze itt se essünk túlzásokba. Akik vasalják a hajukat, használjanak hővédő permetet - hosszútávon meglesz a hatása. Kis odafigyeléssel sokat tehetünk otthon hajunk egészségért!

1. Pantene 2. Toni&Guy 3290 forint 3. L'oreál Elseve 1699 forint 4. Neutrogena 5. The Body Shop 6990 forint 6. L'Occitane