Som-Balogh Edina: "Minden gyerekben megvan a szopási igény hároméves koráig"

Fotó: Margitay Klára/Life.hu -
immunerősítés szoptatás Som-Balogh Edina támadás tápszer anyatej
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Barátok közt színésznője nyíltan felvállalta, hogyan gondolkodik a szoptatásról, még akkor is, ha ezért rengeteg támadás éri.

„Ez a jó út! Remélem, erőt adhatok azoknak az anyukáknak, akik elbizonytalanodtak. Érdemes kitartani” – mondta a Borsnak Edina, aki nem vonja meg az anyatejet két és fél éves kisfiától, Noeltől. Pedig megtehette volna, hogy átáll a tápszerre, mert nehezen indult be nála az anyatej.

Fotó: Margitay Klára/Life.hu

„Voltak sírós éjszakák. A gyerek bömbölt, és én nem tudtam több tejet adni. Hosszú kínszenvedés volt, de nem adtam fel, nem lett tápszeres. Hiszek abban, hogy ez is fejben dől el, pszichés folyamat. Kitartottam, és végül beindult, maradt a cici. A szoptatás megnyugtatja Noelt” – mesélte.

A Barátok közt sztárja úgy véli, hogy 3 éves korig igénye van a gyereknek a szopizásra: „Gyakran találkozom értetlen, néha megvető pillantásokkal. Vannak, akik meg is jegyzik: Ennyi idős és még szopik? Nem kéne hagyni! Nem lesz elég ön­álló. Még a családtagjaim is azt mondták: Jaj, Edina, nem kellene már! Bevallom, kezdtem is elválasztani egyéves kora körül, de mivel a gyerek lelki békéje azonnal felborult, ezért nem erőltettem. Semmi gond nincs azzal, ha szopik, sőt. Az anyatej immunerősítő hatása ugyanolyan marad még két év után is. Minden gyerekben megvan a szopási igény két és fél, hároméves koráig.”

Különleges szereppel tér vissza a Barátok köztbe Som-Balogh Edina


Egy régi szereplőnek örülhetnek újra a napi sorozat rajongói, Som-Balogh Edinát ugyanis hétfőtől ismét a Barátok köztben láthatja a közönség. Olvasd el a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.