takarítás tippek otthon energia feng shui hangulat lakberendezés ősz lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az arany és vörös színekbe forduló természet és a hulló falevelek is arra emlékeztetnek bennünket, hogy eljött az átváltozás ideje – kövesd hát te is a természet ritmusát a feng shui segítségével.

Az ősz a tavasz mellett az alapos nagytakarítások és átrendezések időszaka, tökéletes alkalom arra, hogy megszabadulj a fölösleges kacatoktól, és új tereket nyiss az energiáknak. Az alábbiakban adunk néhány ötletet arra, hogyan ötvözd otthonodban a feng shui alapelveit az ősz hangulatával.

Forrás: houzz.com
  • Nagytakarításra fel! Ha tisztára mosod az ajtót, nagyobb teret kapnak majd az életedbe érkező lehetőségek, ha pedig az ablakokat is megpucolod, akkor javulni fognak a kilátásaid.
  • Frissítsd fel otthonod színeit! Ha szobádba egy új színt csempészel, otthonod mellett hangulatodat is egy teljesen új köntösbe tudod bújtatni. Ha arra nincs lehetőséged, hogy a falakat átfesd, gondolkozz kisebb dolgokban: egy színes bútor vagy kiegészítő is remek megoldás lehet.
Forrás: Thinkstock
  • Dekorálj! Csodaszép őszi dekorációkat készíthetsz saját kezűleg is, egyszerűen. Néhány kedves őszi dísz a szívedbe is becsempészi majd az évszak nyugodt hangulatát.
  • Kapcsold le a villanyt! És gyújts helyette gyakrabban gyertyát vagy mécsest. Segítségükkel bevonzod majd a jang energiáját, a tüzet, ami pedig örömöt hoz az életedbe.
Forrás: Thinkstock
  • Engedd be a fényt! A tél közeledtével sokan választanak vastagabb, nehézkes függönyöket, sötétítőket, pedig ezzel észrevétlenül is el lehet zárni a beáramló energiák útját.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.