Három éve húzódik Nyíri-Kovács Patrícia gyermekelhelyezési ügye. Júniusban kimondták, hogy az övé a kizárólagos gyermekfelügyeleti jog, és a kisfiú átköltözhet vele Bora Boráról Tahitire, azonban a francia-polinéz térséget továbbra sem hagyhatták el.

"A válófélben lévő férjem a Papeete-i Fellebbviteli Bírósághoz fordult, és egy hét múlva, a nélkülem és védőm nélkül tartott tárgyaláson a végzést visszaküldték első fokra azzal az indokkal, hogy nem csatoltam be a tahiti lakcímemet. Az ítélet rögzítette, hogy a lakcím benyújtását követően az első fok kedvező döntése végrehajtható. Bár a hiányolt adat a bírósági iratok között 2015 márciusa óta fellelhető, azonnal újra benyújtottam" - mondta Patrícia a Blikknek. Mivel a bíró, aki három éve kezeli az ügyet, távol volt, ezért a bíróság három másik bíróval ült össze. Megváltoztatták az ítéletet, elvették a gyerekét, és otthonaként ismét az apa bora bora-i lakhelyét jelölték meg. 

Forrás: Nyíri Patrícia

"Így csak kéthetente, péntek délutántól vasárnap dél­utánig, illetve az iskolai szünetek felében láthatom a kisfiamat" - panaszolta az anya.

Azt is elárulta, miért tért vissza Magyarországra. "Tanúként idéztek be a férjem ellen Magyarországon 2014 szeptemberében indult büntetőügy tárgyalására. Igaz, könnyen lehet, hogy feleslegesen tettem meg ezt a hatalmas, fizikailag és lelkileg is megterhelő utat. Bár az értesítést négy hónapja átvettem, akárcsak a másik fél ügyvédei, kiderült, azt az ügyfelük nem kapta meg, ezért nem tud megjelenni és kéri a tárgyalás halasztását."

Patrícia pár nap múlva visszatér Bora Borára, és tovább küzd kisfiáért.