Újabb fejlemények: Tovább harcol fiáért a Bora Boráról hazatért Patrícia

Forrás: Nyíri Patrícia -
Bora Bora küzdelem Nyíri-Kovács Patrícia gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három éve húzódik Nyíri-Kovács Patrícia gyermekelhelyezési ügye. Júniusban kimondták, hogy az övé a kizárólagos gyermekfelügyeleti jog, és a kisfiú átköltözhet vele Bora Boráról Tahitire, azonban a francia-polinéz térséget továbbra sem hagyhatták el.

"A válófélben lévő férjem a Papeete-i Fellebbviteli Bírósághoz fordult, és egy hét múlva, a nélkülem és védőm nélkül tartott tárgyaláson a végzést visszaküldték első fokra azzal az indokkal, hogy nem csatoltam be a tahiti lakcímemet. Az ítélet rögzítette, hogy a lakcím benyújtását követően az első fok kedvező döntése végrehajtható. Bár a hiányolt adat a bírósági iratok között 2015 márciusa óta fellelhető, azonnal újra benyújtottam" - mondta Patrícia a Blikknek. Mivel a bíró, aki három éve kezeli az ügyet, távol volt, ezért a bíróság három másik bíróval ült össze. Megváltoztatták az ítéletet, elvették a gyerekét, és otthonaként ismét az apa bora bora-i lakhelyét jelölték meg.

Forrás: Nyíri Patrícia

"Így csak kéthetente, péntek délutántól vasárnap dél­utánig, illetve az iskolai szünetek felében láthatom a kisfiamat" - panaszolta az anya.

Azt is elárulta, miért tért vissza Magyarországra. "Tanúként idéztek be a férjem ellen Magyarországon 2014 szeptemberében indult büntetőügy tárgyalására. Igaz, könnyen lehet, hogy feleslegesen tettem meg ezt a hatalmas, fizikailag és lelkileg is megterhelő utat. Bár az értesítést négy hónapja átvettem, akárcsak a másik fél ügyvédei, kiderült, azt az ügyfelük nem kapta meg, ezért nem tud megjelenni és kéri a tárgyalás halasztását."

Patrícia pár nap múlva visszatér Bora Borára, és tovább küzd kisfiáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.