Nyáron nem nehéz kismamaként felöltözni, hiszen könnyű kisruhákkal át lehet vészelni a nagy pocakos időszakot. Az ősz és a tél azonban már kemény dió, hiszen fontos a többrétegű öltözet, a praktikum, aki pedig a várandóssága alatt is dolgozik, annak ráadásul nem árt mindezt csinosan véghezvinnie. Szerencsére ez ma már megoldható – mutatjuk is, hogyan! 

Itthon közel sincs akkora választék csinos kismamaruhákból, mint mondjuk Nyugat-Európában, és trükközni is kell, hogy ne méregdrágán, de azért okosan megoldjuk a várandósság alatti öltözködést. A divat idén különösen kedvez a kismamáknak, hiszen egy vastag macskanadrág, egy kényelmes trikó és egy csinos poncsó, oversize kardigán tökéletes választás, ráadásul kényelmes is. 

Forrás: Lookbook

De bátran megmutathatod pocakodat egy kötött ruhában is, ezek többnyire elasztikusak, így simán hordhatók a terhesség alatt. Az ingruhák is hódítanak idén, amiket kombinálhatsz vastag kabáttal, bőrdzsekivel! 

Forrás: Lookbook

A farmerról sem kell lemondanod a terhesség alatt: a kismamanadrágok kényelmesek, és sokszor pont úgy festenek, mint a hagyományos nadrágok, csak épp hastájékon más a szabásuk. Variáld őket oversize felsőkkel, zakóval, kardigánnal! 

Forrás: Lookbook
Fotó: Zsigmond László/Life.hu
Tatár Csilla egy igazi divatos kismama
A műsorvezető már jócskán a 7. hónapban van, így van tapasztalata a kismamaruhák terén. Csilla várandósan is remekül néz ki, így megkérdeztük, ő hogyan állította össze a kismama-ruhatárát. ,,Nagyon lényeges szempont a ruháknál, hogy kényelmesek, előnyösek legyenek, és persze csinosak is. Nyáron könnyű volt öltözködni, mert még nem volt olyan nagy a pocakom, most azonban, hogy jönnek a hidegebb napok, át kell gondolni, mikor mit veszek fel. A fűzős cipőimet például le kellett cserélnem, mert nem tudom őket bekötni, akárhogy bűvészkedek. A magassarkú cipők kikerültek a repertoárból, a hétköznapokban nem viselem őket, esetleg néha, 1-1- fotózáson. Eddig nadrágokat hordtam, de most már olyan sokat nő a pocakom, hogy előfordult, 2 hétig tudtam csak hordani egy nadrágot, mert túl nagy lett hozzá a hasam. Az ilyen ruhadarabok terén egyébként nem túl nagy itthon a választék – csak nagyon kevés márka gyárt csinos, kényelmes kismamanadrágokat. Ezért kezdek áttérni a ruhákra: ugyanott vásárolok, ahol szoktam, csak nagyobb méretben."

És hogy mostanában mikből tudsz válogatni? Kevés fast fashion üzlet tart kismamaruhát, de ne aggódj: számtalan márka kínál olyan fazonú ruhákat, amik bőven viselhetőek babavárás idején! 

1. Non+  2. F&F 16 font 3. Mango 8995 forint 4. Je Suis Belle 5. Zara 8995 forint 6. H&M 6990 forint

 Irodában dolgozol? Ez a szett csinos, kényelmes és trendi! 

1. Mamas&papas 3597 forint 2. Annamária Papp 42.000 forint 3. H&M 6990 forint 4. Zara 3995 forint 5. Kazar 6. Mamas&papas 6597 forint

De szerencsére vannak nagyon csinos kismamaruhák is – mi imádjuk őket! 

1. Topshop 42 font 2. H&M 6990 forint 3. Asos 38 font 4. H&M 8990 forint 5. Hellobaby 11.900 forint 6. Essere 2