Dőlj hátra, és élvezd a paradicsomi idillt! Kincses térkép a Gili-szigetekhez

Forrás: Thinkstock -
Indonézia Gili-szigetek Bali egzotikus nyaralás utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Balitól mintegy kétórás hajóútra található apró szigetek már nem számítanak a világ egyik féltve őrzött titkának. Az elmúlt évek során Gili Air, Gili Meno és Gili Trawangan egyre népszerűbb célponttá vált a hátizsákos turisták és az egzotikumra szomjazó utazók körében, ami nem csoda, hisz mindegyik egy külön világ, és e három sziget között mindenki megtalálhatja a saját paradicsomát.

Ahol nincsenek zajos utcák, bosszantó dugók

Indonézia az ősi kultúrák és hagyományok földje, a hegyek, az esőerdők, a vulkánok, a strandok és a folyók titokzatos világa, ahol a szokatlanul izgalmas sokszínűség biztosítja a hipnotikus vakációélményt. A több mint 17 000 szigetből álló egzotikus ország megszámlálhatatlan felfedezésre váró gyöngyszemet rejt, ezek egyike a Gili-szigetcsoport: Gili Air, Gili Meno és Gili Trawangan.

Forrás: www.bali-gilitours.com

A Life.hu extra tippje

Különleges utazásra hív Bali! Ismerd meg az egyedülálló balinéz kultúrát, a dzsungellel fedett hegyeket, az isteni ételeket. Lombokon túrázhatsz a Rinjani vulkán oldalán, majd Gili Meno szigetén jöhet az önfeledt strandolás. Ősszel és télen nincs is jobb egy egzotikus utazásnál! Kalandozás a varázslatos indonéz szigetvilágban: Bali, Lombok, Gili-szigetek legjobb ára-583.000Forint/fő/9éjtől

Türkizkék víz, tündöklő fehér homok, pálmafák, napsütés – íme, a tökéletes vakáció talán legfontosabb kellékei, és ha mindez nem lenne elég indok a szigeteken tett látogatáshoz, ott vannak a lenyűgöző merülőhelyek, a fantasztikus tengerparti bárok, az ínycsiklandó ételek és a vendégszerető helyiek. Miután megmártóztál a kristálytiszta vízben, egy hűs strandkunyhóban fogyaszthatod el a tenger gyümölcseiből összeállított ebédedet, méghozzá egy finom Bintang sör kíséretében, majd nekivághatsz az érdekes látnivalók felfedezésének.

Hihetetlenül megnyugtató olyan helyen nyaralni, ahol nincsenek zajos utcák, bosszantó dugók és benzingőz.

A Gili-szigeteken nem járnak autók és motorok, itt az egyetlen közlekedési eszköz a „cidomo” (lovas kocsi) és a kerékpár, amit szinte bárhol tudsz bérelni. Mivel egyik sziget sem túl nagy, rövid sétával minden elérhető.

Forrás: www.diveplanit.com

Pattanj nyeregbe!

Gili Trawangan a három sziget közül a legnagyobb, és különösen azok számára lehet vonzó, akik szeretnek szórakozni, bulizni.

A turisztikai főszezonban (július–augusztus, december–január) a szálláshelyek zöme foglalt, és az árak is megduplázódnak, így érdemes a köztes időszakra tervezned az utazást. A vulkánokra nyíló lélegzetelállító kilátás, a friss tengeri levegő és a helyiek barátságos fogadtatása miatt nem meglepő, hogy az ideérkező turisták szívesen meghosszabbítják a vakációt.

A leghangulatosabb bungalók és a legexkluzívabb resortok a sziget délkeleti részén találhatóak, a tengerhez közeli szállások talán egy picivel drágábbak az átlagos helyekhez képest, de a csodálatos panoráma a pluszköltségért bőven kárpótol.

Forrás: Thinkstock

Gili Trawangan kétségtelenül a sportrajongók Mekkája, ahol te is csatlakozhatsz különféle búvártúrákhoz, vagy akár snorkelfelszerelést is bérelhetsz, ha szeretnéd megcsodálni a víz alatti színpompás világot. Napnyugta után a vízpart igazán életre kel, ilyenkor kezdik el az éttermek és a bárok begyújtani a grilleket, és faszén felett sütögetni a friss fogásokat. Bár a sziget főleg vad bulijairól híresült el, ma már sokkal szolidabb arcát mutatja, és a partizók is kicsit visszafogottabban viselkednek. Vacsora közben kellemes élőzenét hallgathatsz a Sama-Sama bárban, ahol időként jam session muzsikálásra is sor kerül, és ha kedved támad a vízen mulatozni, bulihajóval is körbejárhatod a szigeteket.

Life.hu tipp

A mólónál mindennap este hattól éjszakai piacot tartanak, ahol olcsón és jót ehetsz, például tenger gyümölcseit, különféle rizs- és tésztaételeket vagy grillezett kukoricát. Ne hagyd ki a Nasi Campur standot, ahol tipikus indonéz finomságokat kínálnak.

Csend és nyugalom káprázatos panorámával

Gili Meno a legkisebb és legcsendesebb sziget, így tökéletes célpont a romantikázni vágyó pároknak és a nyugalmat keresőknek.

Forrás: Thinkstock

Igazi különlegességei a látványos búvárhelyszínek, mint például a Meno Wall, a Sea Turtle Point és a Blue Coral Point. A sziget keleti részén egy álomszép strandot fogsz találni, és kicsit északabbra remek lehetőséged nyílik a snorkelezésre is. A lakosság száma kb. 300 fő, akik a lassú tempójú, nyugodt életérzést képviselik, és mindig örömmel fogadják a látogatókat. Gili Meno egyik új turisztikai attrakciója a madárrezervátum, ahol gyönyörű flamingókat, pávákat, pelikánokat és papagájokat csodálhatsz meg. A szigeten minden feltétel adott a tökéletes nyaraláshoz, és holtszezonban (januártól májusig) teljes egészében átélheted a természet adta örömöket.

Álomsziget izgalmas helyi karakterrel

Varázslatos hagyományok, fehér homokos strandok, luxusbungalók, fantasztikus éttermek. Gili Air fekszik Lombokhoz legközelebb, egyben a legnépesebb sziget is. Itt az idősebb generáció tagjai közül sokan máig hagyományosan halászattal és kókuszdió termesztésével foglalkoznak.

A szigeten rendkívül népszerű rekreációs kikapcsolódás a búvárkodás, délkeleti és északkeleti részein mesés korallzátonyokat ismerhetsz meg.

Gyakran szerveznek halásztúrákat, ahol magad foghatod ki a vacsorának valót, sőt még lándzsahorgászatra is benevezhetsz! Ha a káprázatos tengeri élővilágot merőben más aspektusból vizsgálnád meg, üvegfenekű hajóval is utazhatsz, ami szintén kihagyhatatlan program. Szívesen kipróbálnál egy tradicionális masszázst vagy a halpedikűrt? Gili Air erre is lehetőséget nyújt, és miután hihetetlenül ellazultál, tehetsz egy kört a cidomóval. Meglátod, nagyon szórakoztató lesz!

Forrás: Thinkstock

A Life.hu extra tippje: Kóstolj bele Bali sajátos kultúrájába, ismerd meg a tradicionális táncokat, a csodálatos fafaragásokat, és élvezd az egzotikus, gondtalan atmoszférát. Lombok érintetlen természeti szépségei, elszigetelt álomstrandjai és barátságos hangulata minden ideérkezőt magával ragad, a paradicsomi Gili-szigetekről nem is beszélve!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.