Falatozz a szabadban! 5 szuper piknikhely itthon

Bakony Nagyhegyes Tisza piknik kirándulás Balaton evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehezen viseled a nyári forróságot? Kiszakadnál egy kicsit a városi létből? Kedvet kaptál a szabadtéri sütögetéshez, de nem tudod, hova mehetnél? Szerencsére hazánk bővelkedik szebbnél szebb helyekben, ahol egy kockás pléden elnyúlva élvezheted a finom falatokat, a hűsítő italokat és a kellemes ejtőzést.
Forrás: Thinkstock

Egy „oázis" Nagyhegyes határában

Pihe-puha takaró, különböző ínyencségekkel megrakott hűtőláda, gyönyörű helyszín: ezek a piknik kötelező kellékei, aminél aligha létezhet romantikusabb nyári időtöltés. Ha a mindennapi hajtás után egy kis nyugalomra vágysz, és szívesen kimozdulnál a négy fal közül, Debrecentől alig 25 km-re egy igazi kis oázisra bukkanhatsz. A nagyhegyesi Kráter-tó néhány évtizeddel ezelőtt egy gázrobbanás következtében jött létre, és a kitörés hordalékaiból egy 17 m-es földsánc keletkezett, amit mára erdő borít. Idilli környezetének köszönhetően a krátertó környéke a horgászok és a kirándulók körében egyaránt közkedvelt, ahol szalonnasütésre, grillezésre, bográcsozásra is lehetőség nyílik.

A nagyhegyesi Kráter-tó Forrás: kapitalis.eu

Nyári élmények a Bakonyban

A Bakony nyáron tiszta romantika: csendes erdői, szelíd lankái és csobogó patakjai marasztaló nyugalmat árasztanak a mai rohanó világban. A hegység egyik legszebb kirándulóhelye a Cuha-völgyi pihenőpark és erdei tanösvény; a hatalmas fák, a szirtszerű sziklák, a kis zúgók valóban különleges látványt ígérnek. Felejthetetlen élmény végigjárni a patakokkal teli szurdokot, a sétaút mentén lévő ismertetőtáblák pedig sokoldalúan mutatják be a terület kulturális és természeti értékeit. Ha a kalandos túra végére megéheztél, az erdei tűzrakóhelyeken remek pikniket rendezhetsz a barátaiddal.

Cuha völgy Forrás: rezkakas.hu

A Life.hu extra tippje

Szuperromantikus környezet, visszafogott elegancia és a „zöld" wellness" páratlan élménye. A Magas-Bakony erdőségeiben, az Esterházy család egykori ménesbirtokán található hotel tökéletes rejtekhely azoknak, akik elvonulnának a városi nyüzsgés elől néhány napra.

Bográcsozz a Tisza partján!

Hűs víz, különleges természeti környezet, csend, nyugalom. Hódmezővásárhelytől 10 km-re, a Tisza folyó partján található Mártély, ami barátságos hangulata és festői elhelyezkedése miatt egy romantikus hétvége kiváló helyszíne lehet. A táj lenyűgöző szépsége a helyi képzőművészeknek is folyamatos inspirációt jelentett, a Festők dombja az ő emléküket őrzi. A tanösvényeken barangolva sok információt tudhatsz meg a Mártélyi-holtág kialakulásáról és a Tisza gazdag élővilágáról. Kenuval akár vízre is szállhatsz, hogy még közelebb kerülhess a természethez, a szabadstrandhoz közeli tűzrakóhelyeken pedig igazán remek lakomát csaphatsz.

Mártélyi holtág Forrás: idokep.hu

Romantikus piknik a Balaton mellett

Nem múlhat el a nyár Balaton nélkül, és szinte felsorolni is nehéz lenne, mennyi varázslatos kirándulóhelyet rejt Európa-szerte ismert természeti kincsünk. Ha a nyüzsgő Balatonfüred csendesebb arcára is kíváncsi vagy, a Jókai-kilátótól jelzett turistaúton juthatsz el a gyönyörű Koloska-völgybe, ahol számos lehetőség kínálkozik a szabadidő aktív eltöltésére. A friss levegő meghozza majd az étvágyadat is, és itt minden feltétel adott a hangulatos szabadtéri sütögetéshez.

Koloska-völgy Forrás: kepeslap.com

A Life.hu extra tippje

Gyógyító források, patinás épületek, életben tartott hagyományok, izgalmas fesztiválok: Balatonfüred a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye, mediterrán hangulatával izgalmas vakációélményt nyújt az idelátogatók számára.

Hűsölj a Lajos-forrásnál!

Ha a nyüzsgő fővároshoz közeli kirándulóhelyet keresel, egy félnapos kiruccanás Szentendrére ideális program lehet. A Dunakanyar egyik legszebb városa már önmagában felejthetetlen élmény, és ha a macskaköves utcákon való barangolás után a szabadban ebédelnél, a Szentendréhez közeli Lajos-forrás varázslatos környezetében élvezheted a nyári piknik örömeit. A Bölcső-hegy oldalában fakadó forrás névadója Nagy Lajos király, aki a mondák szerint gyakran vadászott erre, és némi sziesztázás után te is bebarangolhatod a környező hegyeket.

Lajos-forrás Forrás: Wikipedia

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.