Nem túlzás, egy egész ország szurkolt, hogy előkerüljön a Miskolcon elhagyott gyerek mamája. Nos, meglett, és később nyilatkozott is. 

Az édesanyja, azt állította, hogy összeveszett az élettársával, és elment hazulról, de a fiút a férfira bízta. A rendőrség kihallgatta a nő élettársát is, aki viszont azt állította, hogy a nő a gyerekkel együtt napokkal ezelőtt elment tőle, és semmit sem tudott róluk, tudta meg az Origó. 

Forrás: Origo

„Szeretem, de nem tudtam ellátni"– ezt mondta a rendőröknek a Blikk információi szerint az édesanyja.  Csiba Gábor, a miskolci kórház igazgatója elmondta a lapnak, hogy Gerzson jól érzi magát, egyelőre a gyerekosztályon ápolják. "Mosolyog, és barátkozik a többiekkel, de magyarul csak annyit tud, hogy papa és mama, ezenkívül gyakorlatilag nem beszél" - nyilatkozta.  Hozzátette: a kisfiút hamarosan átveszi tőlük a gyermekvédelmi szolgálat. Egy-két hétig ideiglenes gondozásba veszik, ezután dől majd el, hogy mi lesz a további sorsa. Az anyát a rendőrök szerdán egész nap faggatták arról, hogyan maradhatott magára a kisfiú - írja a napilap.