Egy korábbi cikkünkben már megmutattuk az idei karácsony leggyönyörűbb lakásdekorációit, most következzen az ünnep egyik legfontosabb kelléke, a karácsonyfa! Ahány ház, annyi stílusban pompázhatnak a fenyők, most végigvesszük a legdivatosabbakat. Hozzád melyik illik?

A tökéletes

Ha az élet minden területén a tökéletességre törekszel, akkor valószínűleg karácsonyfád is minden szempontból kifogástalan lesz. Szimmetrikus fád megfelelő mennyiségű, egymással remekül harmonizáló díszekben fog pompázni. Perfekcionizmusod azonban könnyen megbosszulhatja magát: az ünnepi készülődést a folytonos stresszelés rémálommá változtathatja: mi lesz, ha talpba beleállítva jössz rá, hogy tökéletes fenyőd kicsit jobbra húz? Mi lesz, ha az elsőre harmonizálónak tűnő díszek mégsem illenek annyira egymáshoz?

Forrás: www.diy.com

Színes álom

Csak úgy mint te magad, a karácsonyfád is rögtön kitűnik tömegből. Mivel véleményed szerint a klasszikus zöld inkább old school mint meghitt, minden évben egy különleges színű műfenyővel kápráztatod el a vendégsereget. Lehet hófehér, babarózsaszín vagy akár tengerkék.

Forrás: www.designmag.fr

Egy szín mindenek felett

Minden karácsonyodat jó előre eltervezed: 2013 nálad az arany, 2014 az ezüst, 2015 pedig például a csodás kék éve lesz - ünnepi dekorációdat a kiválasztott szín alá rendeled. Ez azt jelenti, hogy fenyőfádon csak és kizárólag egyszínű díszek lóghatnak. Így hát a kék évben még a legcukibb arany színű angyalkadísz sem zökkenthet ki a tervből.

Forrás: www.homeeditorial.com

A miniatűr

Nem arról van szó, hogy nem szereted a karácsonyt, csak véleményed szerint nem a méret a lényeg. Feleslegesnek tartod a plafont csapdosó hatalmas fát, ráadásul így még a díszekkel is spórolhatsz.

Forrás: www.houseandhome.com

A hagyományőrző

Elutasítod a csillogó-villogó giccsparádét, karácsonyfáddal a szeretteidnek állítasz emléket. Fenyőfádon ott lógnak a gyerekkorodban anyukáddal készített kissé esetlen papírdíszektől kezdve a nagymamád kedvenc termésdíszeiig. Neked tényleg fontosak a hagyományok és minden erőddel azon vagy, hogy a karácsony valóban a szeretet ünnepe legyen.

Forrás: www.elledecor.com

Az anti-fa

Egyik évben papírból, a következőben raklapból van karácsonyfád - a karácsony neked a kreativitásról szól. Nem egy boltból vásárolt műfenyő, vagy egy zöldellő normand fenyő jelenti számodra a karácsonyt, te szereted saját kezűleg elkészíteni az ünnep díszét. 

Forrás: www.notonthehighstreet.com