Van az úgy, hogy az ember legjobb barátja, vagy akár legközelibb hozzátartozója egy hűséges házi kedvenc. Aki osztotta meg már az életét egy édes négy- vagy akár kétlábúval, az tudja jól, hogy egy állat mennyire nagyon tud szeretni – néha bizony jobban, mint egy ember. Éppen ezért nem egy gazdi döntött már úgy a végrendeletében, hogy imádott kedvencét teszi meg egyetlen örökösének.

Az már más kérdés, hogy az így kapott milliókkal egy kedves szőrpamacs mit tud aztán kezdeni...

Tinker, az úri macska

Kóbor macskából milliomos – Tinker valódi sikersztorit tudhat maga mögött. A nyolcéves kandúrt néhány éve egy gazdag özvegyasszony, bizonyos Margaret Layne vette magához. Sajnálatos módon azonban nem sokáig élvezhették egymás társaságát, ugyanis az idős asszony nem sokkal ezután elhunyt. Szeretett cicájával azonban meglehetősen bőkezűen bánt: 

a gazdi kedvencére hagyta nagy észak-londoni otthonát, 232 millió forintnyi vagyonát, ráadásnak a cica még egy 65 millió forint értékű vagyonkezelői alap tulajdonosa is lett. 

A volt gazdinak csak egy kikötése volt: ha a cicus elkóborol, bukja az örökségét. Erre azonban a segítőkész szomszédoknak köszönhetően nem került sor, ők felügyelnek ugyanis a milliomos szőrgombócra. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Gigoo, a dollármilliók között kapirgáló tyúk

Miles Blackwell, az egykori brit kiadótulajdonos igazi állatbarát volt. Olyannyira szerette a négy- és kétlábúakat, hogy házi kedvencének egy kapirgáló tyúkot választott. Mikor Blackwell nyugdíjba ment, minden érdekeltségét eladta, és vidékre költözött. Amikor ezután nem sokkal, 2001-ben elhunyt, vagyonának nagy részét jótékonysági szervezetekre hagyta, a tyúkja, Gigoo pedig 2,9 milliárd forintnak megfelelő fontot kapott. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

A milliomos macskavőlegény

Dusty Springfield, a hatvanas évek egyik legsikeresebb brit női előadója legendás állatbarát és állatvédő is volt. Az állatok közül pedig a macskák álltak a legközelebb a szívéhez – ez meg is mutatkozott a végrendeletében. Mielőtt 1999-ben meghalt, a végrendeletében Nicholast, a 13 éves macskáját tette meg első számú örökösének, továbbá azt is kikötötte, hogy a cicát továbbra is kizárólag bébiétellel etessék, és élete végéig lakhasson a számára kijelölt faházban. Végakaratában ráadásul azt is meghagyta, hogy a macskát az aktuális gazdája férjül vegye. 

Képünk illusztrációForrás: Thinkstock

Támogatott tartalom