Előző cikkünkben nagyon ráéreztünk a jövő évi trendekre, előrejelzésünkben ugyanis megírtuk, hogy a rózsakvarc és a derűs kék is nagy eséllyel indulnak a 2016 év színe versenyben. A Pantone intézet pedig – láss csodát – e két színt választotta a jövő év színének.

Az, hogy két árnyalat egyszerre kapja meg ezt a titulust, egyáltalán nem volt eddig szokás. A tavalyi évben a szeszélyes marsala, előtte pedig a ragyogó orchidea vitte a prímet. 

A légies derűs kék és a közvetítő rózsakvarcForrás: Press Loft

Hogy miért pont erre a kettőre esett a választás? A Pantone hivatalos közleménye szerint: "A derűs kék nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben, súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt. A rózsakvarc közvetít az együttérzés és a nyugalom között. Ez a két melegséget és nyugalmat árasztó szín annyira összetartozik, mintha egypetéjű ikrek lennének."

Tehát, ha 2016-ban otthonod csinosítgatására adnád a fejed, érdemes ebben a két színben gondolkodnod. Az eredmény garantáltan divatos és nem mellesleg különleges lesz.

Ha esetleg ezeket a különleges fantázianeveket hallva nem látod rögtön lelki szemeid előtt, milyen árnyalatokról is van szó, lapozgasd végig galériánkat! 

/1512/_v_sz2015124195021