Ahogy megjósoltuk: 2016 színe a rózsakvarc és a derűs kék

év színe otthon árnyalat rózsakvarc pantone lakberendezés derűs kék rózsaszín Kék
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Előző cikkünkben nagyon ráéreztünk a jövő évi trendekre, előrejelzésünkben ugyanis megírtuk, hogy a rózsakvarc és a derűs kék is nagy eséllyel indulnak a 2016 év színe versenyben. A Pantone intézet pedig – láss csodát – e két színt választotta a jövő év színének.

Az, hogy két árnyalat egyszerre kapja meg ezt a titulust, egyáltalán nem volt eddig szokás. A tavalyi évben a szeszélyes marsala, előtte pedig a ragyogó orchidea vitte a prímet.

A légies derűs kék és a közvetítő rózsakvarc Forrás: Press Loft

Hogy miért pont erre a kettőre esett a választás? A Pantone hivatalos közleménye szerint: "A derűs kék nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben, súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt. A rózsakvarc közvetít az együttérzés és a nyugalom között. Ez a két melegséget és nyugalmat árasztó szín annyira összetartozik, mintha egypetéjű ikrek lennének."

Tehát, ha 2016-ban otthonod csinosítgatására adnád a fejed, érdemes ebben a két színben gondolkodnod. Az eredmény garantáltan divatos és nem mellesleg különleges lesz.

Ha esetleg ezeket a különleges fantázianeveket hallva nem látod rögtön lelki szemeid előtt, milyen árnyalatokról is van szó, lapozgasd végig galériánkat!

/1512/_v_sz2015124195021

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.