A Planet Ocean Underwater Hotel a világ egyik legkülönlegesebb luxusszállodásja lesz - amikor megépül. Hogy mitől lesz különleges? A szobák az óceán élővilága között lesznek kialakítva, és bár ez elsőre nem nem hangzik túl környezetbarátnak, a hotel célja, hogy a bevételből segítse a korallzátonyok helyreállítását.

A hotel nem kevesebb, mint 8,5 méterrel a víz szintje alatt helyezkedik majd el, 12 vendégszobával, egy nappalival és egy étkezővel lesz ellátva, illetve egy lift fogja szállítani a vendégeket a felszín és a hotel között.

Forrás: planetoceanunderwaterhotel.com

A szálloda technikailag hajóként van bejegyezve, épp ezért egy elektromechanikus meghajtási technológiának köszönhetően mozogatni lehet majd: egyszerűen arrébb lehet vinni a karibi, egyiptomi, maláj vagy éppen hawaii térségből, ahová a tervek szerint megépítik.

A nem mindennapi élménynek azonban ára lesz: egyetlen lakóegység 3 millió dollárba kerül majd, ha viszont valaki mind a 12 egységet ki szeretné bérelni, akkor akciósan 20 millió dollárért megszerezheti magának.

Forrás: planetoceanunderwaterhotel.com

A Planet Ocean Underwater Hotel már meg is kapta az építési engedélyt az amerikai szakhatóságtól, kíváncsian várjuk végül mi fog kisülni belőle.