Így készítsd fel otthonodat a szilveszteri duhajkodásra

szomszéd házibuli otthon szilveszter óvintézkedés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Haverok, buli, ereszd el a hajam - szilveszter éjszaka bármi megtörténhet. De tényleg bármi! Ha azt szeretnéd, hogy otthonod épségben átvészelje az év utolsó buliját, kövesd a tippjeinket!

Mentsd, ami menthető!

Vedd sorra azokat a tárgyakat, amelyeket szeretnéd a jövő évben is otthonodban tudni. Gyűjts össze őket, és a lakásod egy védett zugában, esetleg egy erre kijelölt szobában helyezd őket biztonságba. Ha van egy ilyen szobád, érdemes azt kulcsra zárnod, hogy a buli hevében véletlenül se törjenek be a vendégek, és randalírozzanak a törékeny csecsebecsék között.

Ha rendesen kipakolod a buliszobát, akkor jövőre is boldogan élhetsz együtt kedvenc tárgyaiddal Forrás: Thinkstock

Evés-ivás

Szívesen dicsekednél el barátaidnak a nagymamádtól örökölt porcelán étkészlettel és kristály pezsgőspoharakkal? Érthető, hogy büszke vagy rájuk, de ha 2016-ban is szeretnél bennük gyönyörködni, akkor eszedbe se jusson a szilveszteri buliban használni őket! Szerezz be inkább pár csomag műanyag poharat, tányért és evőeszközöket. Azzal is számolnod kell, hogy ahogy emelkedik a buli hangulata, barátaid is egyre kevésbé fognak odafigyelni étkezési és italozási kultúrájukra. Ha van rá lehetőséged, a szőnyegeidet érdemes felcsavarva biztonságos helyre elpakolnod, és ha félted az ülőgarnitúrát, trendi plédekkel nyugodtan fedd be.

A party előrehaladtával nő a káosz, mindenki elengedi magát. Jól gondold át, hogy az elegáns üvegpohár vagy a praktikus műanyag mellett döntesz. Forrás: Thinkstock

Jószomszédi iszony

Bármennyire jó a zene és vidám a hangulat, lehet, hogy akadnak olyan szomszédaid, akik a szilveszter estét visszafogott családi körben, csendes nyugalomban szeretnék eltölteni. Tudom, furcsán hangzik, de bizony van ilyen. Ha nem szeretnéd a 2016-os évet a szomszédok rosszindulatának célkeresztjében eltölteni, akkor tájékoztasd őket jó előre a buliról. De még így is megeshet, hogy az este 11 utáni veretést nem mindenki fogja jó néven venni, így hát érdemes éjszakára kicsit visszavenni a hangerőből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.