Tatár Csilla rövidben, Fatima pine up stílusban, Freddie pedig sportos casual-ben áll ma este a színpadra.

A Dal 2016 stylist csapata ügyel arra, hogy mindenki megőrizze a saját stílusát, illetve, hogy a ruha, a smink és a haj harmonizáljon egymással és jól mutasson a képernyőn is.

Fotó: Istvan Bielik/Origo

Kisprumik Ádám, a műsor stylistja az első elődöntő kapcsán elmondta, hogy az elegancia és a letisztultság lesz jellemző a ruhadarabokra. „Igyekeztem a ruhákat az első adásban úgy összeállítani, hogy a lila szín minél többször visszaköszönjön. Természetesen megjelennek más színű ruhák is a műsorban, így például Fatimánál a fekete fog dominálni, amit egy igazán vagány piros bőrkabáttal és piros kiegészítőkkel dobunk fel. A férfiaknál is igyekszem a változatosságra: Freddie személyiségéből kiindulva a sportos és a casual stílust ötvöztem, hogy a képernyőn is megmutatkozzon a belőle áradó férfias erő." – tette hozzá Ádám.

A produkciók során a fellépők külsejének megálmodásában nagy szerepe van az előadott Dalnak is, így például Veres-Kovács-Petra a lassú dalához egy csodaszép csipke ujjú ruhát visel majd.

A tökéletes színpadi megjelenés kihagyhatatlan eleme az adott stílushoz illeszkedő smink és haj: „Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy régóta ismerjük a fellépőket és dolgoztunk már velük, így ismerjük a személyiségüket és az igényüket. Az adott fellépő sminkjének a megalkotását mindig a stylisttal való egyeztetéssel kezdjük, ugyanis pontosan tudnunk kell, hogy a fellépő milyen stílusú ruhát fog viselni. A ruhákhoz hasonlóan a finom, természetes és letisztult sminkek kerülnek a középpontba, amelyek a világ bármelyik tévéműsorában megállnák a helyüket." – nyilatkozták A Dal 2016 műsor fő sminkesei, Jónás Kata és Nagy Andrea.

„Célunk, hogy ruha, a smink és a frizura összhangban legyen az előadással, és ezek segítségével az előadó ugyanazt fejezze ki, mint a dala. A hajat a ruhához és a dal stílusához igazítjuk. Ádámmal és Katával igaz külön-külön dolgozunk, de mégis együtt, igazi csapatmunka, ami a színfalak mögött zajlik az öltözőben. Közösen tudjuk elérni azt, hogy a nézők egy tökéletes megjelenésű fellépőt lássanak a képernyőn."- tette hozzá Hajas László, aki a műsor folyamán profi csapatával a frizurákért fog felelni.