A világ legsikeresebb asszonyai: Erős Antónia

Fotó: Szabó Gábor/Origo -
média cukorbetegség befolyás Híradó Erős Antónia a világ legsikeresebb asszonyai RTL Klub
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több mint 20 éve már, hogy a tanári katedrát képernyőre cserélte. Nem kellett hozzá sok idő, hogy beigazolódjon: jó döntést hozott. Erős Antónia amellett, hogy a magyar kereskedelmi televíziózás egyik legismertebb arca, a legbefolyásosabb magyar asszonyok listájára is felkerült.

A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében ismét egy befolyásos magyar nő életpályáját mutatjuk be.

Erős Antónia 1970-ben született Szigetváron, általános és középiskolai tanulmányait egyaránt a szülővárosában végezte. Érettségi után tanítóképzőbe jelentkezett, de hiába volt jó tanuló, nem vették fel. A sikertelen felvételi azonban nem tántorította el: elment képesítés nélkül tanítani egy aprócska településre, a Szigetvártól 16 km-re található Almamellékre. Egy, az Origónak adott interjújában így mesélt erről az időszakról: „Nagyon nagy élmény volt, először éreztem azt, hogy mennyire tudnak ragaszkodni a gyerekek, és mennyire ki tudják mutatni a szeretetüket.”

Fotó: Szabó Gábor/Origo

1990-ben sikerült bekerülnie a Kaposvári Tanítóképző Főiskolára, amit bár elvégzett, végül mégsem a pedagógusi pálya mellett döntött.

Már megvolt az állása a szigetvári iskolában, amikor egy ismerőse azt javasolta neki, hogy jelentkezzen a kaposvári tévéhez, ahol éppen riportereket kerestek.

Felvették, innentől pedig nem sok kellett ahhoz, hogy egy ország megismerje az arcát.

1998-ban került az RTL Klubhoz, a neve mára egybeforrt a csatorna híradójával, és kétszer is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőnek.

A világ legsikeresebb asszonyai: Törőcsik Mari

Minden idők egyik legnagyszerűbb és legismertebb magyar színésze, nem mellesleg pedig Magyarország egyik legbefolyásosabb nője. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében hazai vizekre evezünk, és egy igazi legenda életútját járjuk körbe.

De nem csak televíziós munkásságával került be a köztudatba: 2005-ben hozta létre az Egy csepp figyelem alapítványt azzal a céllal, hogy minél több ember ismerje meg a cukorbetegséget és veszélyeit.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Antónia is diabéteszes, 25 éves korában diagnosztizálták nála a betegséget.

Az alapítvány létrehozása előtt nem gondolta, hogy betegségét nagy dobra kellene vernie. Egy alkalommal, amikor egy újság címlapsztoriként hozta le ezt az információt, megértette, hogy mennyire fontos felvállalnia, hiszen lehet, hogy valakinek pont az segít, ha lát egy példát maga előtt egy olyan emberről, aki remekül együtt tud élni ezzel a betegséggel.

Antónia a legbefolyásosabb magyar nők 2015-ös Forbes-listáján a megtisztelő 6. helyet érte el média kategóriában.

A világ legsikeresebb asszonyai: Yao Chenhttp://www.life.hu/csalad/20160118-a-vilag-legsikeresebb-asszonyai-yao-chen-kinai-szineszno.htmlHogy mi kell ahhoz, hogy egy nő sikeresnek, befolyásosnak mondhassa magát, és hogy a világ is ezt gondolja róla? Sorozatunk következő szereplője amellett, hogy Kína egyik legfelkapottabb színésznője, több mint 77 millió internetes követővel büszkélkedhet, sőt,ő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosának első kínai, jótékonysági nagykövete. CsaládOrigoA világ legsikeresebb asszonyai: Törőcsik Marihttp://www.life.hu/csalad/20160111-a-vilag-legsikeresebb-asszonyai-sorozat-torocsik-mari-szineszno-a-legbefolyasosabb-magyar-no.htmlMinden idők egyik legnagyszerűbb és legismertebb magyar színésze, nem mellesleg pedig Magyarország egyik legbefolyásosabb nője. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében hazai vizekre evezünk, és egy igazi legenda életútját járjuk körbe. Család--A világ legsikeresebb asszonyai: Raja Easa Al Gurg http://www.life.hu/csalad/20160105-raja-easa-al-gurg-2015-ben-a-forbes-magazin-legbefolyasosabb-noi-listajan.htmlA vagyon, a médiajelenlét, a befolyás és az általuk felügyelt pénzösszeg alapján a Forbes minden évben összeállítja a világ legbefolyásosabb asszonyainak listáját. A száz legbefolyásosabb nő általában a politika, az üzleti és pénzügyi élet, a technológia, a média, a szórakoztatóipar, illetve a karitatív szervezetek világából kerül ki. Család--Csak szerelem és más semmi - Önmegtartóztatás a 21. századbanhttp://www.life.hu/csalad/20160121-verba-barna-es-abbe-lewis-a-rising-star-enekesi-fiatalon-osszehazasodtak.htmlKét nem mindennapi fiatal nem mindennapi szerelme. Az amerikai származású Abbe Lewist és a szegedi Verba Barnát a Rising Star című műsorban ismerte meg az ország. Ám számukra nemcsak karrierjük miatt volt fontos mérföldkő a tehetségkutató - a hírnév mellett a szerelem is a műsor közben talált rájuk. Család--"Nem akartam a gyerekeim nyakába varrni magam" - élet egy idősotthonbanhttp://www.life.hu/csalad/20160120-elet-egy-idosekotthonaval-interju-a-71-eves-klarival.htmlEgy gyűjtőhely, ahova a gonosz gyerek bedughatja idősödő szüleit. Egy elfekvő, ahol senki nem törődik az öregekkel. Ha idősotthonokról van szó az emberek fejében egy negatív, sőt kifejezetten nyomorúságos kép él, a rokonaikat ide száműző családtagokat pedig gyakran bélyegzik hálátlannak vagy nemtörődömnek. CsaládThinkstockA fővárosból vidékre - Új élet a fenntarthatóság jegyébenhttp://www.life.hu/csalad/20160114-biro-szabolcs-es-csaladja-a-fovarosbol-videkre-koltozott-termeszetkozeli-eletet-el.htmlTermészetközeli életmód, csendes, nyugodt, szinte idilli környezetben. Zsuzsa és Szabolcs, hátrahagyva csapot-papot, a főváros nyüzsgő rengetegét egy saját kezükkel átalakított, vidéki parasztházra cserélték. Megújult életüket a fenntarthatóság jegyében alakították ki. CsaládFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.