Kibírsz 30 napot kávé nélkül? És üdítők nélkül? Próbáld ki egy hónapig, milyen hatással van a szervezetedre, ha elhagyod a mesterséges italokat, és kizárólag az élet forrását, a legősibb elemet, a vizet fogyasztod.

Februárban kezdetét veszi a Life.hu-n a kihívás éve. Az első fogadalmunk szerint egy hónapon keresztül nemet mondunk a kávéra, a teára, az alkoholra, és mindenféle cukros üdítőre, tiszta vízből viszont megiszunk minimum két litert!

Forrás: Thinkstock

A mesterséges alapanyagokat tartalmazó élelmiszerek tömeges megjelenése miatt hajlamosak vagyunk megfeledkezni a legegyszerűbb és leghatásosabb ételekről és italokról, mint a tiszta víz, ami pedig nélkülözhetetlen az egészséges élethez.

Az emberi szervezet 70%-át víz teszi ki: ez felel az anyagcseréért és vérkeringésért, a méregtelenítésért és testünk hőszabályozásáért. De a szép bőrnek is elengedhetetlen feltétele testünk belső hidratálása, ráadásul az esetek túlnyomó többségében a fáradtságot és a fejfájást éppen a dehidratáltság okozza. Ha mindennap elég vizet innánk, a méreganyagok hamar kiürülnének a szervezetünkből, sokkal fittebbek, energikusabbak lennénk.  Az egészséges életmód első lépcsője, hogy odafigyelünk arra, mennyi vizet fogyasztunk.

Forrás: Thinkstock

Tartsatok velünk, osszátok meg tapasztalataitokat az esemény Facebook-oldalán, ahova fotóitokat is várjuk. Képeiteket az Instagramra is töltsétek fel a #notea, #nocoffe, #onlywater, #lifekihíváscsakvíz hashtagekkel.