Napjaink egyik legkeresettebb plus size modellje, szépsége vitathatatlan, nőies formái miatt pedig fiatalabbak és idősebbek is rajonganak érte. Ashley Graham egy nemrég adott interjújában azonban elárulta: a mai napig ugyanúgy meg kell küzdenie az emberek előítéleteivel, mint korábban.

Valamikor 2010 elején robbant be a köztudatba a gömbölyűség, ami azóta is tartja magát a divatiparban.

Forrás: AFP/Fernando Leon

Ám hiába szerepelnek egyre több helyen a plus size modellek, a közönség szemében a jelek szerint a nőies idomok miatt egészen másképp kezelik őket, mint piszkafa kolléganőiket - Ashley Graham, az egyik legkeresettebb plus size modell legalábbis pontosan így érzi. 

Mindennél jobban utálom, amikor igazi nőként emlegetnek. De most őszintén! Miért nem lehet egyszerűen azt mondani, hogy nő?

- magyarázta az Elle magazin a 28 éves szépség. 

Gömbölyű a divat! - A legszebb plus size modellek
2010 januárjában a V magazin "Curves Ahead" fotósorozata atombombaként robbant a divatvilágban. A képeken 44-48-as méretű modellek pózoltak. A lap kétségtelenül hatalmasat kaszált azzal a számmal, és mivel a divat üzlet is, a többi magazin sem engedhette meg magának, hogy az unalomig ismert, vékony modellekkel szerezzen vagy tartson meg olvasókat. Azóta a gömbölyű sláger, a plus-size modellek pedig egyre keresettebbek. Íme, a legismertebb gömbölyű szépségek.