5+1 otthoni dolog, ami titokban késleltet

Forrás: Thinkstock -
reggel otthon ruha e-mail késés óra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden reggel megfogadod, hogy aznap biztosan nem fogsz elkésni. Nem vonja el a figyelmed a kávéfőző, a mosatlan, sem a telefonod vagy a tévé. De valamiért mindig elkésel. 

1. Rossz ébresztőóra

Ismerős az a szívrohamközeli állapot, amikor nem szól a telefonod ébresztője, mert éppen lemerült? Elalvás előtt mindig ellenőrizd a töltöttségi állapotot, és hogy biztosan beállítottad-e az ébresztőt.

Forrás: Thinkstock

2. Nincs minden egy helyen

Pénztárca, kulcsok, zsebkendő, táska, sminkcucc és társai egyesüljetek. Vagy legalábbis egy helyen legyetek, amikor indulni kell!

3. Rendetlenség

Nézzük a tényeket: ha folyamatosan keresel valamit, biztosan elszöszölöd az időt. Így jobb, ha már előző este letudod a pakolást, vagy szemet lesütve közlekedsz reggel a lakásban.

4. Ruha

Időtakarékos, stresszmentes reggelt eredményezhet, ha előző nap próbálod fel a teljes ruhatáradat.

Forrás: Thinkstock

5. Ez és ez még hiányzik

Ne azzal indítsd a reggeled, hogy összeírod a napi teendőket, és megnézed az e-maileket. A főnök és a munka megvárnak addig, amíg beérsz, ne ezzel húzd az időt. Inkább készítsd magadnak reggelit, hogy később élénk legyél.

+1 Csalj az órákkal

A lakásban lévő órákra pillantva könnyen elhitetjük magunkkal, hogy még tengernyi idő áll rendelkezésünkre az indulásig. Előzd meg a késést, állítsd előre az összes órát legalább öt perccel, hogy biztosan időben indulhass el otthonról.

Mindig elkésel? Nemcsak a kapcsolataid, az egészséged is rámehet!

A késésnek elsősorban pszichológiai és szocializációs okai vannak, ha notórius rohanásban vagy, az a szervezetedre is hatással van. ITT írtunk erről.

Körbevesznek a baktériumok: ezeket az eszközöket ne felejtsd el fertőtlenítenihttp://www.life.hu/otthon/20150617-bakterium-tisztitas-eszkozok-smink.htmlA Life.hu összegyűjtött öt olyan női eszközt az otthonodból, amelyet a saját érdekedben mindenképpen rendszeresen kell tisztítanod.OtthonThinkstockVess véget a rossz szomszédi iszonynak! Így még a betörők is elkerülnekhttp://www.life.hu/otthon/20150615-ha-joba-vagy-a-szomszeddal-meg-a-betorok-is-elkerulnek.htmlItt a nyár, végre elérkezett a várva várt nyaralásod ideje, de közben kétségeid támadtak az otthonod biztonságával kapcsolatban? Fogadd meg tippjeinket és élvezd gondtalanul a kiruccanásodat:OtthonThinkstockEladták a házat, ahol annak idején eszméletlenül találtak rá Bobbi Kristina Brownrahttp://www.life.hu/otthon/20160203-bobbi-kristina-brown-whitney-houston-elhunyt-lanyanak-otthonat-eladtak.htmlEladták a néhai Whitney Houston tavaly elhunyt lányának georgai-i ingatlanját, amelyet 469 ezer dollárért hirdettek meg. Otthon--A falu, amit halálra ítéltekhttp://www.life.hu/otthon/20160202-kayakoy-a-torok-szellemfalu.htmlSzáz évvel ezelőtt, még egy élettel teli kisváros volt, ma már csak egy domboldalnyi roskadazó, üres ház árválkodik a helyén. A törökországi Kayaköy szinte pillanatok alatt vált szellemfaluvá. Otthon--Mosó Masa tuti praktikáihttp://www.life.hu/otthon/20160129-tippek-praktikak-mosashoz.htmlKinek van kedve hétköznapokon, munkából hazaesve, fáradtan, stresszesen nekiállni szennyest válogatni, mosógépet megpakolni, aztán pedig - ez a legrosszabb - teregetni? A mosásfetisisztákon kívül valószínűleg nem sok embernek. Viszont hétvégén már nincs mese, mosni kell. Na de nem mindegy, hogy hogyan. Íme, néhány jó tanács, amellyel te is megkönnyítheted az életed. Otthon--Ezek lesznek 2016 legkülönlegesebb épületeihttp://www.life.hu/otthon/20160129-2016-innovativ-modern-epuletei.htmlA technika fejlődésének, a modern élet térhódításának hatására a városok arculata folyamatosan változik. A hagyományos ingatlanok mellett egyre extravagánsabb, egyre különlegesebb formájú, felépítésű épületek jelennek meg, és nem lesz ez másképp ebben az évben se. Íme öt szokatlan épület, amelyet - ha minden jól megy - 2016-ban adnak majd át. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.