Az önutálat és az önbizalomhiány keserves állapotából lépett hatalmasat a 30 éves Tibi, aki mögött már három év kitartó munkája és 56 leadott kiló áll. 

Tibi korábban nem figyelt oda sem az étkezésére, sem arra, hogy rendszeresen mozogjon. Az egészségtelen életmód sajnos csak tovább fokozódott édesapja elvesztését követően: 

„97-ben, édesapám elvesztése után kezdett évről évre romlani a helyzet, majd a középiskolában tovább lépkedtem a lejtőn. Anyum mindig odafigyelt arra, hogy mit eszünk, de sajnos a büfében kapható kóla, sütemény és szendvics lett a mindennapos. 

Forrás: Szénási Tibor

A sport ugyan nem volt a mindennapjai része, de egyszer-egyszer azért elment a konditerembe: „A konditerem vonzott a leginkább, mert a külsőm miatt uszodában nem voltam hajlandó mutatkozni, az asztmám pedig sok más mozgásformát kizárt.” Tibi 2012 decemberében érte el a mélypontot, ekkor 135,4 kg volt, és alig ismert rá arra az emberre, aki ránézett a tükörből. 

Önutálat és önbecsüléshiány hatalmasodott el rajtam, de lusta voltam tartósan változtatni. Majd egy több mint 9 éves kapcsolat vége jelentette a kezdő lépést. 

Ekkor elhatározta, hogy változtat: végre jól fogja érezni magát a bőrében, olyan ruhákat fog felvenni, amikre mindig is vágyott, és 12 év után újra strandra fog menni. Tibit elképesztő akaratereje, amivel belevágott az új életbe, minden nehézségen átlendítette, ráadásul a családja is sokat segített. Édesanyja mindenben támogatta, egy évvel a diéta megkezdése után pedig megismerte jelenlegi párját, aki a mai napig motiválja. Sokszor elkeserített a bőröm állapota, vagy pár napra kedvem szegte, hogy nem azt a mértékű haladást éreztem és láttam magamon, amit szerettem volna, de a motiváció erős volt. 

Tibit gyerekkora óta vonzott a testépítés, sokak kedvence, Arnold rá is nagy hatást gyakorolt. Elkezdte beleásni magát a témába, igyekezett minél több hiteles információt magába szívni. Tibi szerint semmiféle titok nincs a fogyásban, egyszerűen oda kell figyelni a mozgásra és az étkezésre. Ő hetente ötször jár edzeni a konditerembe: minden alkalommal nagyjából 50 perc súlyzós edzést végez izomcsoportokra bontva, majd az edzés lezárása gyanánt 20–50 perc aerob mozgást. Ami az étkezést illeti, nagyon odafigyel arra, hogy miből mennyit eszik. Leginkább sovány húsok, zöldségek, túró és tojás vannak napi terítéken, amik meg is tették hatásukat. 

Jelenlegi súlyom 79 kg, tehát eddig kicsit több, mint 56 kilót fogytam. Idén remélhetőleg végre túleshetek a hasplasztikán, és mehetek tovább előre. 

Forrás: Szénás Tibor

Tibi jelenleg ott tart, hogy ruhában már igazán jól érzi magát. Sok elismerést kap, ami jólesik neki, hiszen a mai napig sokszor megtalálja az önbizalomhiány. A fogyás egészségügyi hatásai jól láthatóak: vérnyomása a régebbi átlag 130-140-ről leesett 100-110 környékére, a pulzusa pedig nyugalmi állapotban 110-es átlagról 58–65 közötti értékre, ráadásul a betegeskedései is megszűntek. Ruhaméretben is sokat változott: a 43-as nadrágméretről már egészen 30-ig jutott, pólókból pedig az XXL-es méret helyett már az L-es is elég neki. Jobb a közérzetem, a lustaságom ugyan megmaradt, de megtanultam kezelni és legyűrni még a rosszabb napokon is. 

Tibi alig várja, hogy túl legyen a hasplasztikán, és előkeríthesse a kockákat is. Végső célja mások motivációja, mert szerinte bármire képesek vagyunk. 

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?
Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.