Ezekkel az applikációkkal biztos, hogy mindennap eleget fogsz inni

Forrás: Thinkstock, Google Play Áruház -
applikáció kihíváséve2016 hatás víz szokás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A harmadik hét végéhez közeledik a Life.hu első kihívása. Reméljük, te is érzed már a vízivás pozitív hatásait, és tervezed, hogy a hónap végével sem hagysz fel ezzel a jó szokással.

A kihívások azért is nagyon jók, mert kitapasztalhatod, hogy milyen hatással van a szervezetedre és a közérzetedre egy-egy új életmódtipp. Ha valami beválik, akkor pedig az egy hónapos kihívásból életed végéig tartó szokás lehet: ezzel pedig rengeteget teszel az egészségedért. Ha még küzdesz a vízivással, mert egyszerűen nincs elég időd odafigyelni rá, hívd segítségül a technikát. Íme néhány applikáció, amik mindig figyelmeztetnek majd a folyadékpótlásra.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu szerkesztői is küzdenek a vízivással

Barbi

A csapból is az folyik, hogy inni, inni, inni kell, így jól tudom, mennyire fontos lenne, hogy napi 2-3 liter szénsavmentes vizet elfogyasszak télen-nyáron. Ez azonban nagyon nehéz számomra, pedig irodai munkát végzek. De azért próbálkozom! Reggel 3 deci vízzel kezdek a kávé után, a munkahelyemen mindig itt van egy 1,5 literes palack, amit nem mindig, de azért igyekszem kiüríteni, és este is iszom még 4-5 deci vizet. Én örülök, ha megvan a napi 2 liter. Egyszer 5 napig kísérleteztem, hogy a napi 3 liter menne-e, azt kell mondjam, nehezebb feladat volt számomra, mint egy léböjtkúra. Viszont jót tett a testemnek: fittebb voltam, kipihentebb, és nem is voltam annyiszor éhes.

Bea

Eddig nagyon kevés vizet ittam, de ettől az évtől megfogadtam, hogy mindennap megiszom egy másfél literes műanyag üveggel, ezt a munkahelyemen be is tartom, mert mindig itt van előttem a palack. Otthon kicsit nehezebb, mert ott jövök-megyek. Abszolút pozitív a tapasztalatom, mert ilyenkor télen, amikor mínusz fokok vannak, nagyon kiszárad és kirepedezik a kezem. Amióta tartom ezt a bevitt vízmennyiséget, nem szárad úgy ki a kezem, így aztán van motiváció, hogy esetleg majd emeljem a vízadagot két literre.

Anikó

Eddig is elég sok vizet ittam, napi 2, nyáron, vagy futós napokon 3 liter is lemegy. Rituálém nagyon nincs, talán hozzászoktam már, úgyhogy kívánom is a folyadékot. Ebből kifolyóan nem nagyon tudom, milyen pozitív hatásai lennének, ha többet innék, de megfordítva be tudok számolni arról, hogy ha nem iszom eleget, rossz lesz a közérzetem, fáradtabb vagyok.

Mi három applikációt próbáltunk ki: a Hydro Coach, a Water Drink Reminder és az Aqualert is ugyanarra a sémára épül fel. Eltérés lényegében a grafikában és a színekben van. Mindenképpen azt válaszd, ami az ízlésedhez közel áll, így rögtön jó érzést vált ki belőled az applikáció.

Mindhárom app segít meghatározni a napi folyadékszükségletedet, követi a napi vízfogyasztásodat, és barátságosan emlékeztet, hogy mikor kell innod.

Forrás: Thinkstock, Google Play Áruház

Az alkalmazás olyan tényezők figyelembevételével számolja ki az egyéni folyadékszükségletet, mint az életkor, a testsúly, a nem és az életstílus. A vízfogyasztás-kalkulátor mellett különböző grafikák segítik az elhatározásodat:

tanulmányozhatod a statisztikákat, amelyekkel vissza tudod nézni, hogyan fejlődsz.

A widgetek pedig a napi folyadékbeviteled alakulásáról tájékoztatnak. Mindegyik alkalmazáson beállíthatod, hogy hánytól hányig figyeljen rád, így erre az intervallumra osztja el a számodra ideális vízmennyiséget. Próbáld ki, biztosan nem fogsz csalódni!

Februárban csak vizet iszom!

Kibírsz 30 napot kávé nélkül? És üdítők nélkül? Próbáld ki egy hónapig, milyen hatással van a szervezetedre, ha elhagyod a mesterséges italokat, és kizárólag az élet forrását, a legősibb elemet, a vizet fogyasztod. Olvass bővebben a víz pozitív hatásairól!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.