Gusztáv egy súlyos sportsérülés után menekült az evésbe. 8-9 éven át tartott ez az állapot, amíg csak evett és szomorkodott a sportkarrierje félbeszakadásán. 155 kiló volt, amikor először lement az edzőterembe, majd többszöri sikertelen próbálkozás után találkozott jelenlegi edzőjével, Schönekker Lászlóval. Közreműködésük elképesztő sikert hozott!

Guszti 12 éves koráig focizott, majd Svédországban egy utánpótlás-vb-n szerzett térdsérülése miatt abba kellet hagynia a sportolást.  Az orvos szerint ugyanis annyira szétment a térde, hogy annak is örülhetett, hogy rendesen tudott járni, így azt tanácsolta, végleg hagyjon fel a sportolással. Ez után állt minden a feje tetejére: felborult az addigi rendszer az életében, ami miatt depressziós lett.

Előtte...Forrás: Őrfalvy Gusztáv

Semmi másról nem szóltak a szabad perceim 8-9 éven keresztül, minthogy a pizzától kezdve a csokiig mindent felfaltam, amit éppen megkívántam.  A cukros üdítőket is literszámra öntöttem magamba. Ez idő alatt semmit se mozogtam, csak tévéztem, fetrengtem, és próbáltam kibúvókat keresni, bármilyen programról is legyen szó.”

A fordulat akkor következett be, amikor Guszti már 155 kiló volt. Egy napon, az ágyból felkelve meglátta magát az ott álló hatalmas tükörben, amibe hosszú évekig bele se nézett igazán. Ez a szembesülés sorsfordító volt.

Belém nyilallt az érzés, hogy „uram isten, hogy nézel ki, mit tettél, hova jutsz így?”, és akkor határoztam el, hogy esélyt adok magamnak, és lemegyek az edzőterembe.

Guszti nagyon mélyről állt fel: „Ekkor már nem emlékeztem rá, milyen volt korábban az életem. Nem rémlett, milyen volt boldognak lenni, csak az, hogy most mennyire utálom magamat és az életemet. Csak néhány kép volt az emlékeim között arról, hogy mennyire mások voltak a hétköznapjaim azelőtt: amikor még foglalkoztam magammal, foglalkoztam másokkal, és foglalkoztam azzal, hogy tegyek valamit magamért.”

...és utánaForrás: Őrfalvy Gusztáv

Az elhatározás után még rengeteg mélyponttal kellett szembesülnie, főleg azért, mert gyorsan és drasztikusan akart változni. Voltak napok, amikor szinte semmit sem evett, így le is fogyott 20 kilót, de aztán visszajött 30. Az igazi fordulópont az volt, amikor elkezdte a közös munkát egy táplálékkiegészítő cég szakértőjével, Schönekker Lászlóval.

Nem hagyta a lelkesedésemet elveszni, és mindig töretlen elhatározással mentem haza az edzéseiről! Különösen sokat köszönhetek neki, hiszen ő volt az, aki ha kellett, kedves volt velem és megértő, ha kellett, akkor viszont helyre rakta a gondolkodásomat, sokszor igen keményen rám zúdítva a tényeket. Mindig tudta, és tudja a mai napig, hogy mit kell mondjon, tegyen ahhoz, hogy minden szavában vakon megbízzak. Akkor még nem hittem el neki, de ő már ott elmondta, hogy sikeres leszek, és képes leszek végigcsinálni.” Az edző lelkesítése mellett az is jó hatással volt Gusztira, hogy egyre kevesebb ruhája volt jó rá, és mivel a környezete is látni kezdte a változásokat, egyre több lelkesítést kapott.

Guszti kitartása irigylésre méltóForrás: Őrfalvy Gusztáv

Guszti jelenleg heti 5 edzést csinál, és Laci kifejezetten rá szabott étrendjét követi, ami magas fehérjetartalomra (főleg hal és szárnyasok, valamint bizonyos vörös húsok), és mérsékelt szénhidrátbevitelre épül. Mindig rám szól, hiszen a zsírokat gyakran a mai napig kerülöm, pedig megtanultam tőle, hogy nem ők a fő ellenségeim. Mindemellett sok zöldséget eszem, és napi 4-5 liter vizet is megiszok!Gusztiék már nagy utat tettek meg, de még így is rengeteg siker áll előttük. Jelenleg az őszi szezonra készülnek, Guszti ugyanis elindul egy fitneszversenyen. „Mindent megteszek, hogy nyerjek, de nem ez a fő motivációm. Számomra az a legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott életet élhessek, tele mozgással és boldogsággal. Továbbá

szeretném másoknak megmutatni, hogy mindig van visszaút, mindig képesek vagyunk még változtatni és olyan vágyakat elérni, amik tényleg a legmerészebb álmainkban kerültek csak elő korábban."